Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Europatat Congress 2021

Mogelijkheden en uitdagingen van digitalisering voor alle grote bedrijven in de aardappelsector

Op 10 juni kwam de Europese aardappelgemeenschap virtueel bijeen voor het Europatat Congres 2021. Onder het motto "Stay connected - new strategies for the potato sector" richtte het jaarlijkse evenement van Europatat, dat dit jaar openstond voor de hele aardappelaanbodketen, zich op de mogelijkheden en uitdagingen die digitalisering kan bieden aan alle grote bedrijven in de sector.

Bij de opening van het twee uur durend digitaal evenement benadrukte Gilles Fontaine, voorzitter van Europatat, het volgende: "De virtuele editie van dit jaar toont aan dat onze sector bestand is tegen onverwachte veranderingen en dat het belangrijk is om verbonden te blijven ondanks de nieuwe Covid-19-realiteit. Tegenwoordig schakelen steeds meer bedrijven 'van boer tot bord' over op digitaal, ook die in de aardappelsector. Ons jaarlijks evenement is dan ook een uitstekende gelegenheid om samen na te gaan hoe de digitalisering in de aardappelsector het best kan worden benut."

De opening van het congres door de voorzitter werd gevolgd door de keynote speech van digitaal expert Ömer Atiker, die een inspirerende presentatie gaf over het potentieel voor bedrijfstransformatie via digitalisering. Atiker: "Er is waarschijnlijk niets zo niet-digitaal als de aardappel." De digitale transformatie kan echter waarde toevoegen aan de eenvoudige knol. "Van de teelt tot de oogst, de logistiek en de afzet: de aardappel kan behoorlijk digitaal worden en veel meer waard."

De tweede sessie bestond uit een paneldebat over hoe digitalisering de aardappelsector opnieuw vorm geeft. Het debat werd georganiseerd in vier ronden en er waren drie sprekers uit verschillende delen van de aardappelaanbodketen bij betrokken:

  • Anthony Atlas, Head of Product and Growth van ClimateAi, een in Californië gevestigd agro-tech bedrijf dat agro-bedrijven in staat stelt weers- en klimaatslimme beslissingen 1 dag tot 40 jaar vooruit te nemen;
  • Lilian Escalon, Directeur HZPC Europe, een business unit van
    € 300 mln van de Nederlandse aardappelkweker HZPC;
  • Felipe Medina, technisch secretaris-generaal van ASEDAS, de Spaanse vereniging van retail- en groothandelaren in levensmiddelen, die lid is van Eurocommerce, de Europese vereniging van detail- en groothandelaren.

Tot de sprekers behoorde ook Liam Glennon, voorzitter van het lokale organisatiecomité van het World Potato Congress (WPC) 2022 in Dublin, die een overzicht gaf van het programma en de geplande activiteiten voor dit unieke aardappelevenement dat van 30 mei tot en met 2 juni 2022 in Dublin (Ierland) zal plaatsvinden.

Voor meer informatie:
europatat.eu

Publicatiedatum: