"Russische Lidl" wil de komende 10 jaar 300 Britse winkels openen

VK: "Russische Lidl" plant 300 Britse winkels en neemt het op tegen elke supermarkt
Mere, een supermarktketen, ook wel de "Russische Lidl" genoemd, is van plan om in de komende acht tot tien jaar meer dan 300 winkels te openen in het Verenigd Koninkrijk, zo is gemeld. De Russische discounter Mere heeft plannen bevestigd om dit jaar vier Britse winkels te openen, waarvan de eerste naar verwachting deze zomer zal opengaan. Maar nu is gebleken dat de supermarktketen, die in Rusland bekend staat onder de naam Svetofor, haar expansieplannen aan het opvoeren is en de komende jaren nog eens honderden winkels in het Verenigd Koninkrijk wil openen. Volgens het vakblad The Grocer wil Mere in de komende acht tot tien jaar meer dan 300 winkels openen. Mere heeft internationaal 3.200 winkels en opende in 2018 zijn eerste Europese Mere-winkel. Het had oorspronkelijk gepland om zijn allereerste winkel in het Verenigd Koninkrijk in juni in Preston te openen, maar dit is nu naar verluidt uitgesteld tot medio juli.
Bron: Mirror 

Aldi zet zich in voor leefbare lonen en leefbare inkomens in zijn toeleveringsketens
De Duitse discountketen Aldi heeft onlangs een International Position Statement on Living Wages and Living Incomes gepubliceerd waarin het stelt dat "leefbare lonen en leefbare inkomens een integraal onderdeel zijn van de mensenrechten en essentieel zijn als we ongelijkheid willen aanpakken en armoede willen uitroeien". Verder verklaren zij dat zij "zullen streven naar het creëren van blijvende verandering in onze wereldwijde toeleveringsketens door het versterken van onze verantwoorde inkooppraktijken, die een directe invloed hebben op de arbeidsomstandigheden, lonen en inkomens". In hun verklaring verbindt Aldi zich ook niet alleen tot verantwoord inkopen, maar ook tot meer transparantie en traceerbaarheid in zijn toeleveringsketens, samenwerking met belanghebbenden in de sector naar meer duurzaamheid en het bevorderen van vrijheid van vereniging en collectieve onderhandelingen.
Bron: Aldi 

VK: Omzetgroei Asda versnelt in laatste kwartaal
Het Britse supermarktconcern Asda meldde donderdag een versnelling van de onderliggende omzetgroei in zijn laatste kwartaal en zei dat Walmart bijna € 3,5 mld aan dividenden kreeg uitgekeerd voordat het het grootste deel van het bedrijf verkocht. Zuber en Mohsin Issa en de private-equitygroep TDR Capital rondden in februari hun aankoop van een meerderheidsbelang in Asda van Walmart af in een deal die de keten op € 7,9 mld waardeerde. De transactie, waarbij Walmart een minderheidsbelang behoudt, moet nog definitief worden goedgekeurd door de Britse mededingingsautoriteit. Volgens Asda steeg de vergelijkbare omzet, exclusief brandstof, in het eerste kwartaal tot 31 maart met 7,3% j-o-j, tegenover een groei van 5,1% in het voorgaande kwartaal. De groei werd aangedreven door non-food categorieën en online winkelen tijdens een derde periode van nationale lockdown maatregelen om de Covid-19-pandemie in te dammen die de sluiting van niet-essentiële winkels omvatte.
Bron: Reuters 

Italië: Spar Italië voegt meer buurtwinkels toe aan zijn netwerk
Spar Italië heeft zijn netwerk van buurtwinkels uitgebreid door vier nieuwe winkels te openen. De nieuwe winkels leggen de nadruk op lokale producten en duurzaam telen, met de nieuwste winkelconcepten en trends op het gebied van winkelinrichting. Tot de nieuwe openingen behoort de Interspar Hypermarkt in Belvedere Marittimo in de provincie Cosenza, die na een recente renovatie opnieuw haar deuren heeft geopend. De winkel beschikt over een uitgebreide AGF-afdeling en een afdeling met artikelen voor speciale gelegenheden. De winkel is eigendom van Spar Italië-partner Maiora, die de renovatie van winkels in de regio Calabrië zal voortzetten.
Bron: ESM 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven