De winnaar van de Food Innovation Bachelor’s Award (FIBA) 2021 is Better Bites van Guusje van der Fleuten. Het gaat om een gezondere snack op basis van groenten en peulvruchten. “Dit product is een innovatieve snack. Het is niet zomaar een vervanging voor een bitterbal, maar het is totaal nieuw. Ook is er vrij uitgebreid marktonderzoek gedaan", aldus de jury.
De prijs werd op 10 juni voor de 17e keer uitgereikt. Elk jaar organiseert het Voedingscentrum deze wedstrijd. Om studenten al tijdens hun opleiding te stimuleren en enthousiasmeren om na te denken over gezonde en duurzame voeding. Toekomstige foodprofessionals kunnen immers met hun producten een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonder en duurzamer eetpatroon.
De tweede prijs ging naar Wow meals van Isabelle van de Grint en de derde plaats ging naar Green-o-Sauce van Rosanne Blaauwijkel, Inge Hoog Antink, Femke Kruise en Calvin Sim.
Bron: Voedingscentrum