Lore Van Aert, Special Fruit

“Het mooie weer stimuleert de vraag naar verse kokosnoten”

Tholen – Het zomerseizoen is weer aangebroken en door het warme en zonnige weer is de vraag naar bessen flink toegenomen. “Ook een populair product tijdens de zomerdagen is de verse kokosnoot. Sinds vorig jaar hebben we deze in ons assortiment”, vertelt Lore Van Aert van Special Fruit. “Het is een leuk product omdat je hem eerst kan drinken en daarna het vruchtvlees op kan eten door hem open te maken door hem op een harde ondergrond open te slaan. Door de uitsparing die in de schil is gemaakt is het openmaken van de kokosnoot een peulenschil.”

“De origine van de verse kokosnoot is Thailand, maar wij kopen deze kokosnoten in Spanje bij onze leverancier. Dit bedrijf bewerkt de kokosnoot zodat deze er mooi uitziet en doet er band omheen met een kleine uitleg en een rietje”, zegt Lore. “Onze afzetlanden voor de kokosnoot is Scandinavië, Duitsland, de Benelux en Italië. De Scandinavische landen nemen zelfs het hele jaar dit product af. Wij verkopen de kokosnoten voornamelijk aan de retail en een kleiner deel gaat naar de horeca.”

Volgens Lore is de prijs van verse kokosnoten vrij stabiel. “We hebben enkele weken geleden een prijsopslag gehad, omdat Azië nog steeds kampt met containerproblemen. Dit is de eerste keer sinds een jaar dat de prijs wat stijgt. Containerproblemen zijn er al sinds april, toen de Coronacrisis in alle hevigheid toenam. Door deze problemen hebben we sommige producten een aantal maanden niet binnengekregen. Inmiddels zijn deze producten, waaronder kumquat, baby mais en citroengras weer verkrijgbaar.”

“Qua concurrentie valt het in de markt van verse kokosnoten mee. Het product is nog niet zo groot, maar wel groeiend. Samen met onze Spaanse leverancier zijn we bezig om een mooie pop-up staander te ontwikkelen de kokosnoot bij onze klanten wat beter in de kijker te zetten. We hopen om dit in juli en augustus uit te rollen”, besluit Lore.

Voor meer informatie:
Lore Van Aert
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer - Belgium
+32 3 3170660
Lore.VanAert@specialfruit.be     
www.specialfruit.be    

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven