Pinduoduo begint onderzoek naar 'vlees' op plantenbasis

Pinduoduo is een samenwerking aangegaan met onderzoekers om de impact van plantaardig vlees op de menselijke gezondheid te bestuderen. China's grootste agrarische platform verdiept zich in agrifood tech als onderdeel van het moderniseren van het voedselsysteem.

Onderzoekers van SIFBI, onderdeel van Singapore's Agentschap voor Wetenschap, Technologie en Onderzoek (A*STAR), zullen proefpersonen vragen stellen, voor vergelijkende studies naar de voedings- en gezondheidseffecten van het vervangen van dierlijke eiwitten door plantaardige eiwitten. Het onderzoek zal de eerste in zijn soort zijn wat specifiek gericht is op nieuwe plantaardige 'vlees'-soorten, waardoor het zich onderscheidt van breder onderzoek naar plantaardige voedingspatronen. 

De aankondiging komt na de resultaten van het eerste kwartaal waaruit bleek dat Pinduoduo in recordtijd meer dan 800 miljoen gebruikers had. Dat versterkt de positie als het leidende retailplatform voor de agrarische sector en supermarkten.

"Onze groeiende schaal geeft ons zowel een grotere capaciteit bij het voldoen aan onze missie 'voordeel voor iedereen' en onze verantwoordelijkheid om dat te doen," zei Chen Lei, voorzitter en CEO van Pinduoduo tijdens een conferentiegesprek. "Door onze acties te overwegen denken we constant na over hoe we onze grondstoffen en ons bereik kunnen inzetten om voor verbeteringen en meer voordelen voor de samenleving te zorgen."

Chen zei ook dat Pinduoduo "de gouden kans moet pakken om het agri-foodsysteem te transformeren en moderniseren" terwijl ze toewerken naar hun doel: het grootste agrarische- en supermarktplatform ter wereld worden. "Naast het verbeteren van de efficiëntie en kostenstructuur van de huidige agrarische sector, willen we ook consumenten helpen bij de overgang naar gezondere, milieubewustere eetgewoontes, en verbeteringen maken bij elke schakel in de keten," zei Chen.

De groeiende populariteit van een nieuwe generatie eiwitten op plantaardige basis wordt gezien als deel van de oplossing voor de verbetering van de gezondheid en de vermindering van de milieu-impact van de veeteelt, die steeds kritischer wordt bekeken als het gaat over de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van land en water. 

"Nu Aziatische consumenten steeds beter opgeleid en welvarender worden en daardoor meer plantaardige eiwitten vragen, reageren veel voedings- en levensmiddelenbedrijven hierop door alternatieve eiwitvoedingsproducten te ontwikkelen," aldus professor Christiani Jeyakumar Henry, Senior Advisor bij SIFBI en hoofdonderzoeker van de studie.

"Voeding is een complex iets, en we hebben meer onderzoek nodig dat holistisch kijkt naar de nutritionele impact van deze voedingsmiddelen, om de voedselindustrie te informeren over hun potentiële voordelen of de behoefte aan herformulering," zei hij.

Dit onderzoek is een van de vele onderzoekssamenwerkingen waar Pinduoduo aan werkt, in de gebieden van de agrarische sector en voedseltechnologie. Het nieuwe onderzoek komt na een rapport van Chinese onderzoekers waarin de Chinese consument wordt aangespoord minder vlees te eten. Een vermindering van de broeikasgasemissies van de agrofoodsector zou voor China van cruciaal belang zijn om zijn doelstelling te halen: tegen 2030 een piek in de CO2-uitstoot te bereiken en tegen 2060 koolstofneutraal te zijn, volgens het '2021 China and Global Food Policy Report'.

Eerder deze maand stelde China een richtlijn om sociale investeringen in verschillende agrarische sectoren aan te moedigen, om de economie een boost te geven en agrarische modernisering sneller te doen gaan. Deze sectoren zijn onder andere planten en veredeling, verwerking en circulatie, innovatie in agrarische technologie, slimme landbouw, het helpen van agrarisch talent en infrastructuur op het platteland.

Pinduoduo zei dat het actief wereldwijde kansen evalueert op gebieden als alternatieve eiwitten, voedselveiligheid en precisielandbouw. Het bedrijf organiseert jaarlijks een Smart Agriculture Competition om te laten zien welke potentie technologie heeft in het verbeteren van de productiviteit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven