Mangoteelt floreert in Saoedi-Arabië

De Westelijke provincie van Saoedi-Arabië, die zich nabij de Rode Zee bevindt, staat bekend om haar vochtige en hete klimaat. In de provincie wordt een verscheidenheid aan exotische fruitsoorten geteeld, waaronder mango.

In veel gebieden in het zuiden van Saoedi-Arabië worden mango's geteeld. Een bekend voorbeeld hiervan is de stad Jazan. In het westen en noorden bevinden zich eveneens grote mangoboomgaarden, onder meer rondom de steden Qunfudhah en Umluj. Qunfudhah telt meer dan 400.000 mangobomen en de stad geldt na Jazan als het voornaamste mangoteeltgebied. 

Rondom Qunfudhah bevinden zich meer dan 2.700 mangoboomgaarden, waarvan de jaarlijkse opbrengsten ruim 40.000 ton bedragen. Het oogstseizoen begint in mei en duurt drie maanden. 

Saeed bin Jarallah, directeur-generaal van het ministerie van Landbouw in Makkah vertelde het volgende aan arabnews.com: "Ons ministerie richt zich op het bevorderen van de teelt van kwalitatieve en economisch aantrekkelijke gewassen onder telers. Het ministerie steunt ook de teelt van mango en overige exoten in de regio. Zij probeert specialisten op het gebied van exotische fruitsoorten van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN en universiteiten naar deze regio te halen. Deze zouden een grote bijdrage zouden kunnen leveren aan de ontwikkeling van de lokale mangoteelt." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven