Campagne 'Peas Please' moet het tij keren

Duizenden sterfgevallen in het VK mogelijk te wijten aan lage groenteconsumptie

Veel volwassenen en kinderen in het VK krijgen niet de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen. Een onlangs verschenen rapport van de Food Foundation suggereert dat een voedingspatroon dat weinig groenten en peulvruchten bevat in verband kan worden gebracht met bijna 18.000 voortijdige sterfgevallen per jaar.

Vastgesteld werd dat 29% van de kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar dagelijks minder dan één portie groenten at, terwijl slechts 6% van de kinderen tussen de 11 en 16 jaar oud momenteel de door de overheid dagelijks aanbevolen 3,5 porties fruit binnenkrijgt.  Volwassenen doen het een fractie beter, maar desondanks consumeert 77% van hen minder dan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten. 

De Food Foundation is van plan om de groenteconsumptie te bevorderen door middel van de campagne 'Peas Please', waarbij inmiddels meer dan 100 organisaties betrokken zijn. 

Het Veg Facts-rapport 2021 stelde vast dat er sprake is van een trend waarbij een aanzienlijk deel van de groenteconsumptie afkomstig is uit ultrabewerkte voedingsmiddelen, die in verband worden gebracht met ernstige ziektes. Een vijfde (20%) van de groente-inname van kinderen bestaat uit dit soort voedingsmiddelen, waarbij pizza en 'baked beans' (witte bonen in tomatensaus) goed zijn voor 16% van de groenteconsumptie van kinderen. 

Bron: foodservicefootprint.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven