Israeliërs gaan Marokko helpen bij groenten- en fruitteelt

Slechts enkele maanden nadat Marokko de Akkoorden van Abraham ondertekende, waardoor volledige diplomatieke banden met Israël werden aangeknoopt, zal een grote delegatie van het land in Israël aankomen. De ambtenaren zullen volgende week deelnemen aan de tuinbouwtentoonstelling "Agromashov 2021" in Jeruzalem. De grote delegatie uit Marokko zal de samenwerking en het geïntegreerd ondernemerschap met de lokale telers bevorderen.

"Drie maanden geleden hebben we een vereniging opgericht om de betrekkingen en activiteiten tussen Marokko en Israël te bevorderen met ongeveer 100 mensen uit de industrie, cultuur en land- en tuinbouwsector gecombineerd met de Vereniging voor de Bevordering van Cultuur en Industrie Marokko-Israël," vertelde Rafael Peretz, die de samenwerking met Marokko van Israëlische kant leidt, aan jewishpress.com.

"Al 60 jaar treuren ze in Marokko om de ontkoppeling met de Israëli's en ze willen de situatie rechtzetten, ze willen ons de hand reiken, samenwerken en met ons verder gaan." De delegatie zal een diverse vertegenwoordiging uit Marokko omvatten, met inbegrip van de grootste avocadoteler en -exporteur in Marokko, Adil Simo Abdu, die duizenden hectaren avocado's bezit die worden geëxporteerd naar Spanje en gebieden in Europa en Zuid-Amerika.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven