John Gijbels, Euro Gijbels

“Goed Spaans preiseizoen binnen twee weken op zijn einde”

Tholen – Woensdag was het weeral ‘catch of the day’ bij Euro Gijbels. “Wekelijks proberen we deze actie aan te bieden aan onze klanten. Als er van een bepaald product te veel aanbod is, kopen we wat extra van deze producten in, zodat onze klanten een actie kunnen houden hiermee. In het zomerseizoen zijn dit vaak zomerproducten van Belgische bodem”, vertelt John Gijbels. “We krijgen altijd erg leuke reacties op onze catch of the day.”

“De verkoop heeft in de afgelopen weken zijn pieken en dalen gehad. We hebben enkele weken met slecht weer achter de rug, die waren vreselijk voor de verkoop. Daarna is het erg warm geworden, dan zijn veel producten niet aan te slepen. Naast de schommelende verkoop was het qua beschikbaarheid soms ook lastig, maar op de lange termijn zie ik weinig probleem qua aanvoer van de zomerproducten”, zegt John.

Ook de teelt van Euro Gijbels in het Spaanse Catalonië loopt goed door. “Het preiseizoen is op zijn einde gekomen. We verwachten nog een twee weken prei te kunnen leveren. Het is een goed seizoen geweest. Het aanbod van prei op de Europese markt was beperkt. Daarnaast is het in België langer koud geweest, waardoor er redelijk veel vraag was naar Spaanse prei. Al bij al een seizoen waar we tevreden over mogen zijn.”

“Na de prei schakelen we over op de Nicola-aardappelen en daarna op de meloenen. We hebben ook dit jaar weer watermeloenen en Cantaloupe-meloenen geplant. We hebben eerder ook wat testen gedaan met Galia- en groene meloenen, maar we hebben ervoor gekozen deze soorten achterwege te laten. We willen ons focussen op de kwaliteit van de Cantaloupe- en watermeloen en qua afzet zien we dat in deze meloenen wat meer toekomst zit”, besluit John.

Voor meer informatie:
John Gijbels
Euro Gijbels
Acaciastraat 21
2440 Geel – België
Cami de les Arenes s/n
43300 Mont-roig del Camp
Tarragona - España
info@euro-gijbels.be     
www.eurogijbels.be      


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven