BASF brengt nieuwe meloen Sunup op de markt

BASF slaat een nieuwe weg in op de meloenmarkt met de ontwikkeling van Sunup, een nieuw type meloen. "De goudkleurige schil samen met het oranje vruchtvlees is een unieke combinatie. De vrucht is stevig en sappig en de hoge Brix-waarde zorgt voor een zoete smaak. De meloen lijkt sterk op een Cantaloupe, waarvan hij het gestreepte netpatroon heeft geërfd", vertelt BASF. 

“De kleur van de schil maakt deze meloen aantrekkelijker voor de consument”, aldus Enrique Ballester, Melon Account Manager bij BASF, “en dankzij de rijpheidsindicator (hij verandert van groen naar goudkleurig wanneer het optimale oogstmoment is bereikt) zal hij nooit teleurstellen qua smaak, waardoor deze meloen snel de voorkeur van de consument zal krijgen. Sunup onderscheidt zich door zijn eigenschappen na de oogst door langer vers te blijven. Met deze langere houdbaarheid levert Sunup een bijdrage tegen voedselverspilling in supermarkten."

Als onderdeel van dit concept heeft BASF rassen ontwikkeld die kunnen worden geteeld in Senegal, Marokko, Spanje, Brazilië en Honduras, zodat het hele jaar door een continue toevoer wordt gegarandeerd.

"BASF Vegetable Seeds voldoet aan de eisen van de waardeketen, van producent tot consument. Producenten en handelaren kunnen hun klanten het hele jaar door een product van geweldige kwaliteit aanbieden. Supermarkten en distributeurs beschikken over een meloen die uniek is en waarmee zij, dankzij zijn aantrekkelijke uiterlijk, aroma en smaak, nieuwe consumenten kunnen aantrekken", aldus het bedrijf. 

"Doordat Sunup langer vers blijft na de oogst kan de hele keten bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling, waardoor gezonde voeding aantrekkelijk en duurzaam wordt." Enrique voegt toe: “Wij zijn er van overtuigd dat Sunup met zijn kwaliteiten en eigenschappen een perfecte match is voor de Noord- en West-Europese supermarkten en consumenten”.

Voor meer informatie:
Henri van Hassel
BASF
+31-6-1505 2021   
henri.vanhassel@vegetableseeds.basf.com 
Hans Driessen
+31-6-2482 6384
hans.driessen@vegetableseeds.basf.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven