Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“We proberen het kersenseizoen zo lang mogelijk te rekken”

Tholen - De vroege rassen bij kersenbedrijf Strik – Basten uit Alphen gaan goed. Teler Pieter Strik zet in op een oogstraming van 100 ton van 7,5 hectare. “Vooral Kordia doet het nu goed, maar daarnaast telen we ook nog Burlat, Merchant, Vanda, Sneiders en Regina kersen. Het is wel jammer dat ze later komen, normaal gesproken gaan ze al rond 1 juni in de verkoop, maar door het slechte voorjaar mis je nu drie weken. Waarschijnlijk verkopen we pas rond 18 juni. Daarom gaan we proberen de oogst naar achter toe te rekken, onder meer met onze verscheidenheid aan rassen en de overkappingen. Mensen willen graag nu al kersen kopen en zijn het koude voorjaar al vergeten. We hopen op een milde zomer, zodat niet alle kersen tegelijk rijp zijn.” 

Klanten kopen in het begin van het seizoen de kersen, omdat het de eerste zijn, maar mensen vragen vrij snel al naar de grote zwarte Kordia kersen. De diversiteit aan kersen rassen en rijp tijdstip is bij veel klanten aan de kraam niet bekend.

“Qua afzet gaat veel van de oogst naar de retail, daarnaast heeft het bedrijf huisverkoop en wat kleinere afzetten.” Afgelopen jaar is door de corona de huisverkoop toegenomen. We hopen dat we die lijn dit jaar kunnen door trekken. De huisverkoop is een mooi verlengstuk van je bedrijf waarmee je gelijk het Hollands product promoot. Afgelopen jaar heeft deze promotie goed gewerkt want we merken dat de retail meer geïnteresseerd is in Hollandse kersen dan andere jaren. “Het is wel jammer dat ze wat later komen maar we zijn positief gezind.”

Voor meer informatie:
Peter en Pieter Strik
Kersenbedrijf Strik – Basten
Dijkgraaf de Leeuwweg 22
6626BH Alphen
06-14841906
Strik-basten@hotmail.com