Francisco Guanter, Citrus Nostrum (Spanje):

"Late Red Kalesi bloedsinaasappelen worden goed ontvangen"

Het nieuwe seizoen van late bloedsinaasappelen is onlangs van start gegaan bij het Spaanse bedrijf Citrus Nostrum. De Red Kalesi-sinaasappel, met z’n oranje schil en robijnrood vruchtvlees, is het paradepaardje in deze categorie.

"Dit is nu ons derde seizoen met dit ras. We ramen de oogst op ongeveer een half miljoen kilo die we op de markt brengen in Europa, voornamelijk in Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Een klein deel gaat ook naar de Canadese markt", zegt Francisco Guanter, technisch directeur van Citrus Nostrum, een bedrijf dat vestigingen heeft in Andalusië en Valencia en dat een pionier is geweest in de teelt en afzet van Spaans roodvlezig citrus.

De percelen bevinden zich mooi verspreid over de provincies Valencia, Alicante, Sevilla en Huelva, zodat het bedrijf een continue aanvoer kan garanderen tijdens de afzetperiode. "Onze klanten hebben nu al de eerste zendingen ontvangen en de reacties zijn positief. We hopen de aanvoer nog twee maanden aan te kunnen houden", zegt de teler en exporteur. Deze bloedsinaasappelen worden afgezet onder het merk Red Kalesi, dat dit jaar in een nieuwe branding heeft gekregen. De roodvlezige sinaasappelen worden nu voorgesteld als ‘Drakenenergie’ in een aantrekkelijke doos die het exclusieve van dit product in de verf moet zetten.

"De typering van ons citrus als 'Drakenenergie' passen we toe op alle sterk gepigmenteerde sinaasappelen die we telen bij Citrus Nostrum, waardoor ons merk Red Kalesi van november tot en met juli kan opvallen in de schappen. In deze tijd van het jaar is er niet veel gepigmenteerd citrus meer, dus kunnen we ons zeker onderscheiden met deze exclusieve sinaasappel die een zeer verfrissende smaak biedt dankzij het hoge sapgehalte en de juiste balans tussen zoetheid en zuurgraad", vertelt Francisco Guanter.

"We willen onze klanten en de consument wijzen op de belangrijke verschillen en voordelen van Red Kalesi in vergelijking met ander citrus dat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Het belangrijkste verschil zit in de rode kleur van het vruchtvlees door het hoge gehalte aan lycopenen, een gezondheidsbevorderende stof. Bovendien bevatten Red Kalesi-sinaasappelen veel antioxidanten, meer dan de meeste sinaasappelen. In combinatie met vitamine C-niveaus die even hoog zijn als die van andere sinaasappelen, hebben we dus waarschijnlijk te maken met een van de gezondste sinaasappelen ter wereld. Laat die kans zeker niet liggen!”, besluit Francisco Guanter.

Voor meer informatie:
Francisco Guanter
Citrus Nostrum
+34 960 615 415
Mob: +34 656 658 885
ventas@citrusnostrum.es
www.citrusnostrum.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven