Limesseizoen van start met torenhoge prijzen

Na een lange periode van lage prijzen, vertonen de limes nu duizelingwekkende prijzen en kosten € 2,00 per kilo. De belangrijkste landen van herkomst zijn momenteel Brazilië en Mexico en het gewas is kwalitatief goed, hoewel er sprake is van schaarste. Wat de importeurs zorgen baart, zijn de zeer hoge kosten voor het zeevervoer.

Braziliaanse limes (alle foto's: Giorgio Donnarumma)

“Eerst lagen de prijzen onder de kostprijs en nu schieten ze door het dak. De ideale prijs voor de aankoop zou tussen € 1,50 en € 1,80 per kilo moeten liggen. Het is duidelijk dat de Braziliaanse limes iets minder kosten dan de Mexicaanse, die een constante stijging vertonen. Het probleem is alleen dat de prijzen maandenlang te laag waren”, zegt Giogio Donnarumma, verkoopdirecteur van het in Milaan gevestigde Nuovafrutta. 

Braziliaanse limes

“De maand juni is de maand waarin de limes op de markt worden gebracht. Zoals altijd heeft de prijs in deze periode de neiging te stijgen, om vervolgens weer te dalen in juli en augustus, wanneer er over het algemeen hogere temperaturen heersen.”

Dit jaar is er nog een factor waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om de afzet van de limes. “Zeevracht uit Brazilië is erg duur. En dit heeft ook invloed op de import van gember. Hetzelfde gebeurt met de invoer van Chinese gember. In het algemeen vertonen alle zeetransporten duidelijk stijgende kosten.” 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven