Aanvoer van Costa Ricaanse ananas zal de komende weken afnemen

De aanvoer van Costa Ricaanse ananas zal de komende weken afnemen. "We zijn aan het einde van ons NDF (Naturally Differentiated Flowering)-seizoen gekomen en dat betekent dat de beschikbaarheid vanaf volgende week lager zal zijn," legt Adriana Garcia van Chestnut Hill Fams in Florida uit. Ze voegt eraan toe dat de piek in de aanvoer dit jaar wat minder uitgesproken was dan voorgaande seizoenen, omdat Chestnut Hill nieuwe strategieën toepast om de impact van koufronten op de ananasteelt te beperken.  

De ananas wordt op kleur gesorteerd.

Desondanks werd er meer ananas geëxporteerd dan vorig jaar. "Vorig jaar liep de export gedurende een aantal weken terug," vertelt Garcia. "We denken dat er meer product de VS binnenkomt vanuit Mexico. Toch geldt Costa Rica nog steeds als de voornaamste leverancier van ananas aan de VS en Europa."

Garcia vertelt dat de ananas aan het einde van hun Naturally Differentiated Flowering (NDF)-seizoen zijn gekomen, wat betekent dat de beschikbaarheid vanaf volgende week af zal nemen.

Fruitkleuring monitoren
Een uitdaging voor de aanvoer is het weer en dan met name de invloed ervan op de kleuring van het fruit. "We hebben het weer niet altijd mee. Toch hebben we de juiste balans tussen zon en regen nodig voor een optimale kleuring van het fruit," legt ze uit. Chestnut Hill verpakt ananas met een intense kleuring, die worden verkocht als premium fruit. "Er is een belangrijke nichemarkt voor dit type ananas. We maken gebruik van drones om ervoor te zorgen dat de ananas wordt geoogst wanneer zij het optimale stadium van rijpheid heeft bereikt," aldus Garcia. 

De vraag naar ananas is sterk, zowel in de VS als in Europa. "Nu consumenten zich steeds bewuster worden van het belang van een gezond voedingspatroon verwacht ik dat de populariteit van ananas verder zal groeien," vervolgt Garcia, eraan toevoegend dat ananas evenveel vitamine C bevat als citrus en het immuunsysteem versterkt. 

Een medewerker meet het suikergehalte van de ananas. 

Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijzen stabiel zijn gebleven. "Omdat de productiepieken minder uitgesproken waren, was het evenwicht tussen vraag en aanbod veel beter," zegt Garcia. "De prijzen in de VS zullen de komende twee weken wellicht dalen aangezien er grotere aantallen op de markt komen. Hierna gaan de prijzen weer omhoog naarmate de beschikbaarheid afneemt."

Voor meer informatie: 
Adriana Garcia
Chestnut Hill Farms
+1 (305) 4637 676
adrianag@chfusa.com   
www.chfusa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven