Prijzen paarse zoete aardappel dalen weer na korte stijging

De prijs van paarse zoete aardappelen in de provincies Vinh Long en Dong Thap in Vietnam was juist gestegen van € 1,43-1,78/100 kg tot ongeveer €7,15/100 kg, maar de afgelopen dagen is hij gedaald tot ongeveer €3,57/100 kg als gevolg van de moeilijke exportsituatie.

Son Van Luan, directeur van de Thanh Ngoc Agricultural Service Cooperative in Binh Tan District van de provincie Vinh Long, verklaarde dat eind mei van dit jaar de prijs van Japanse paarse zoete aardappelen voor de export drastisch is gedaald tot ongeveer € 1,43-1,78/ 100 kg.

De vraag naar paarse zoete aardappelen was moeilijk, waardoor de telers zware verliezen leden. Daarna hebben veel bedrijven en particulieren paarse zoete aardappelen gekocht en de consumptie ervan ondersteund om de telers in de provincies Vinh Long en Dong Thap te helpen. Daardoor steeg de prijs van paarse zoete aardappelen tot ongeveer € 7,15/100 kg, wat de hoop deed ontstaan dat de verliezen van de telers zouden worden beperkt. De afgelopen dagen daalde de prijs echter weer tot ongeveer €3,57/100 kg, omdat de export moeilijkheden ondervindt, vooral op de Chinese markt.

Huynh Quang Nhat, een teler in Binh Tan District, zei dat zijn familie 10.000 m2 paarse zoete aardappelen verbouwt en van plan was zijn paarse zoete aardappelveld aan andere mensen te geven om te oogsten. Want als zijn familie paarse zoete aardappelen zou oogsten, zou hij meer geld kwijt zijn om arbeiders in te huren. Daarna schoot de prijs van zoete aardappelen omhoog. Hij was blij, maar dat duurde maar kort: voordat zijn zoete aardappelen waren verkocht, was de prijs weer gedaald.

Bron: sggpnews.org.vn


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven