Europese Commissie keurt fusie Total Produce-Dole goed

Total Produce heeft verklaard dat de Europese Commissie haar goedkeuring heeft gegeven aan het plan van het bedrijf om een fusie aan te gaan met de Dole Food Company.

In februari kondigde Total Produce de Dole Food Company-deal aan en zei het ook dat het zijn beursnoteringen van Dublin en Londen naar de VS zou verplaatsen.

In 2018 stemde Total Produce ermee in om een belang van 45% te nemen in Dole Food Company, een van 's werelds grootste bedrijven op het gebied van verse groenten en fruit, voor een bedrag van € 300 miljoen.

Het gecombineerde bedrijf, dat opereert onder de merknaam Dole, zal worden opgericht in Ierland, met zijn wereldwijde hoofdkantoor in Dublin en het hoofdkantoor voor Noord- en Zuid-Amerika in Charlotte, North Carolina.

De transactie is nog afhankelijk van de goedkeuring door de aandeelhouders van Total Produce, marktvoorwaarden en andere gebruikelijke voorwaarden.

Het nieuw opgerichte Dole-bedrijf zal het grootste bedrijf voor verseproducten ter wereld zijn met een geschatte gecombineerde omzet in 2020 van ongeveer $ 9,7 miljard, een aangepaste EBITDA van ongeveer $ 379 miljoen en totale activa van ongeveer $ 4,5 miljard.

Voor meer informatie:
Wilson Hartnell
Total Produce
+353 1 669 0030
brian.bell@ogilvy.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven