Charles Cattoir, Primalof

“Witlof is een kwaliteitsproduct en dat moet het ook blijven”

Tholen – “De witloofmarkt is na een goede periode ingezakt. Sinds twee weken hebben we lekker en warm weer en dat heeft een flinke impact op de markt, zowel op het volume als op de prijs”, vertelt Charles Cattoir van Primalof. “Toch is die dip niet abnormaal. Traditioneel zien we de markt zakken als de temperaturen boven de 20 graden uitkomen. Ik denk dat de meeste bedrijven in onze sector daar ook op ingesteld zijn. We hebben een enorm drukke periode achter de rug en nu hebben we eigenlijk eens tijd om onze machines te onderhouden en te investeren in het seizoen dat weer voor ons ligt.”

Over het afgelopen anderhalf à twee jaar is Charles tevreden. “We hebben mooie volumes gezien die aan een faire prijs werden verkocht. We hadden als sector ook echt een goed seizoen nodig. Opvallend is dat er tijdens het seizoen en nu nog steeds een nijpend tekort aan wortelpennen is. Afgelopen oktober en november zijn er beduidend minder pennen geoogst en dat heeft zijn weerslag gehad op de markt. Wij als bedrijf zijn constant op zoek geweest naar de juiste balans, omdat wij in een positie zitten dat we moeten leveren aan de klanten die kiezen voor ons.”

“De pennen die momenteel op het land groeien hebben veel water gehad, soms ook te veel water. Toch ziet het er tot nu toe goed uit, maar we zitten nog maar in het begin van het seizoen en er kan nog een hoop gebeuren”, aldus Charles. Bij Primalof maken ze, voordat de nieuwe pennen worden ingezaaid, een inschatting op basis van de vraag van de klant. “We willen een gezonde balans op de markt, anders is de sector ten dode opgeschreven. Tegelijkertijd moeten klanten op ons kunnen rekenen.”

Voor de toekomst heeft Primalof nog een hoop zaken op de planning staan. “We gaan ons richten op het verbeteren van het productieproces om efficiëntie door te voeren. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar innovatie binnen de sector. Daarvoor spreken we met leveranciers over hoe zij de toekomst zien. Binnenkort zal er bij ons ook een nieuwe duurzame koelinstallatie worden geïnstalleerd. Ons doel is de kwaliteit behouden en niet alleen op volumes te focussen. Daarvoor moet je vooruitdenken en investeren. We zullen rustig en gestaag bouwen aan de firma, zeker in de breedte, en ons klaarmaken voor de volgende jaren. Het is belangrijk dat je je wapent voor de mindere jaren die er mogelijk aankomen. We kunnen dit samen als sector doen door ervoor te waken dat we geen overaanbod krijgen. Witlof is een kwaliteitsproduct en dat moet het ook blijven”, besluit Charles.

Voor meer informatie:
Charles Cattoir
Primalof
Leeg Bracht 23
9860 Balegem, België
+32 (0)483 48 47 17
charles@primalof.be       
www.primalof.be 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven