Packo introduceert hygiënische colloïdmolen

Met de high-shear pompen SFP2 & SFP3 betrad Packo ongeveer 5 jaar geleden de markt van hygiënische mixtoepassingen. "Dankzij hun efficiëntie en hygiënisch ontwerp hebben de Packo SFP2 & SFP3 hun plaats op de markt verworven", aldus het bedrijf. 

"Vandaag zetten we een volgende stap met de introductie van onze gloednieuwe colloïdmolen voor de natte grootte-reducering van vaste stoffen in suspensie, het verpulveren en pureren van grove vaste stoffen", zegt Packo. 

De colloïdmolen (CM) is een hygiënische colloïdmolen met getande rotor en stator in elektrolytisch gepolijst duplex roestvast staal. Hij wordt gebruikt om vaste deeltjes in suspensie nauwkeurig en met reproduceerbare resultaten te malen in een ringvormige spleet tussen de stator en de rotor. De spleet kan worden aangepast door de axiale positie van de rotor te veranderen. Zo is een optimale instelling voor elk product mogelijk. De rotor en stator bevatten 2 maalzones en dankzij de hoge afschuifkrachten tussen rotor en stator zal de CM ook de vloeistof mixen.

Karakteristieken
De rotor met geïntegreerde centrifugaalwaaier verbetert de zuigcapaciteit en creëert extra opvoerhoogte. De helicoïdale groeven in de rotor garanderen een stille werking. Alle onderdelen van de CM die in contact komen met het te malen product zijn in elektrolytisch gepolijst 316L of duplex en zowel motor als dichtingen zijn genormeerd.

"Ideaal voor natte grootte-reducering"
"De Packo CM colloïdmolen wordt voor een breed scala aan doeleinden in de productielijn in de algemene voedings-, groente & fruit- en cosmetische industrie gebruikt. De belangrijkste toepassingen zijn natte grootte-reducering van vaste stoffen in suspensie, het verpulveren en pureren van grove vaste stoffen en het genereren van hoogviskeuze suspensies en emulsies", besluit Packo. 

Voor meer informatie:
Packo Inox 
Cardijnlaan 10
B-8600 Belgium
+32 51 51 92 80
pumps@packo.com
www.packopumps.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven