Freshfel Europe viert 20-jarig jubileum en het Internationale Jaar van Groente en Fruit

Freshfel Europe heeft onlangs online het jaarlijkse evenement georganiseerd, ter ere van het 20-jarig jubileum en het Internationale Jaar van de Groente en Fruit 2021. Het evenement, dat dit jaar toegankelijk was voor alle spelers binnen de AGF-sector, bracht 8 belangrijke sprekers samen tijdens vier sessies over de mogelijkheden voor de sector om het komende decennium de weg te wijzen naar een gezonde en duurzame toekomst voor Europa en daarbuiten. Het evenement richtte zich ook op het continu in ontwikkeling zijnde werk van Freshfel Europe.

In een drie uur durend digitaal evenement werden er in totaal  vier sessies gehouden, waaraan acht sprekers deelnamen, die de spelers binnen de sector een algemeen kritisch beeld voorschotelden van de markt en inzicht gaven in de politieke kansen die eraan komen, zoals die met betrekking tot het benutten van de doelstellingen van de Europese Green Deal, het nieuwe promotieplatform dat is opgericht in het kader van het Internationale Jaar van Groente en Fruit, de ontwikkeling van het financiële landschap en de veranderende behoeften van consumenten met gezondheids- en technologieproblemen.

De deelnemers bestonden uit onder meer Beth Bechdol, plaatsvervangend CEO van FAO, Hanni Rutzler, onderzoeker voedseltrends bij Future Food Studio, Cindy van Rijswick, hoofdanalist groenten en fruit bij Rabobank, Lorena Luiz Ponce, voedselanalist bij Santander, Claire Bury en Michael Scannell, plaatsvervangend directeuren-generaal van de Europese Commissie van respectievelijk DG Sante en DG Agri, Kai Krasemann, eerste directeur van Freshfel Europe, evenals Stephan Weist, huidige directeur van Freshfel Europe.

In de editie van dit jaar kwam een groot aantal onderwerpen aan bod: van duurzaamheid, reacties van consumenten en verwachtingen tot financiële steun voor de AGF-sector. Stephan Weist, directeur bij Freshfel Europe, voegde toe dat "het na een lange periode van onzekerheid als gevolg van de coronaviruspandemie belangrijk was voor alle commerciële partijen om tijdens het jaarlijkse evenement samen te komen om na te denken over de problemen en uitdagingen waar de AGF-sector tegenaan loopt, inclusief de nieuwe duurzaamheidsvereisten, de snelle ontwikkeling met betrekking tot de verwachtingen van consumenten en de economische en financiële vooruitzichten. "Door de klimaatveranderingen en de gevolgen van de pandemie bevinden we ons nu in een periode van versnelde verandering op maatschappelijk en operationeel niveau voor de AGF-sector. Het jaarlijkse evenement was een uitstekende gelegenheid om de balans op te maken en te plannen hoe we als sector willen dat de Europese en wereldwijde handel in versproducten zich de komende 10 jaar ontwikkelt."

Volgens Philippe Binard, algemeen afgevaardigde van Freshfel Europe, "was het jaarlijkse evenement een viering van de inzet van de diverse leden van de vereniging van de afgelopen 20 jaar, waarbij een krachtige, verenigde stem werd gegeven aan lokale, regionale, nationale en multinationale spelers binnen de hele toeleveringsketen, van teelt, productie tot retail, op het gebied van versproducten op Europees niveau en die op internationaal niveau. Het komende decennium zal de vereniging namens alle leden blijven doorgaan om zo een ​​harmonieuze en duurzame werking te kunnen garanderen en de consumptie van verse groenten en fruit te stimuleren.”

De openbare conferentie van het jaarlijkse Freshfel Europe 2021-evenement werd voorafgegaan door de statutaire jaarlijkse algemene vergadering van Freshfel Europe die alleen toegankelijk was voor Freshfel Europe-leden en geassocieerde leden. Het activiteitenverslag van Freshfel Europe 2021, met daarin de activiteiten van de vereniging voor de periode juni 2020 tot juni 2021, werd aan de leden gepresenteerd en is hier te downloaden.

Voor meer informatie: 
freshfel.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven