Coronavirus legde Valenciaanse Fontestad Citrus geen windeieren

Fontestad Citrus, een bedrijf binnen de Valenciaanse sinaasappel-, vastgoed- en dienstengroep die wordt gecontroleerd door de familie Fontestad, slaagde erin zijn omzet in het boekjaar 2020 (dat eindigt op 31 augustus) met 31% te verhogen tot een totaal van € 151,3 miljoen. Deze belangrijke omzetgroei heeft ook de operationele nettowinst doen stijgen tot € 3,83 miljoen, wat bijna vier keer zoveel is als in het boekjaar 2019.

Volgens het jaarverslag van de vennootschap had de stijging van de afzet van vorig jaar te maken met een aanzienlijke toename van de vraag naar citrus in Spanje en in de rest van Europa. Het grootste deel van de omzet van de groep wordt in het buitenland gerealiseerd, vooral in de Europese Unie.

Het bedrijf verwacht dat voor het boekjaar 2020/2021 de vraag naar citrus zich zal stabiliseren op een niveau dat vergelijkbaar is met dat van voorgaande jaren.

Fontestad heeft een dochteronderneming in Frankrijk en controleert ook Fontestad Energy, Mayoristas de Cítricos Madrid, de vastgoedondernemingen Pismo en Carmel en de citrusteeltbedrijven Balcó de Llevant en Vila Res. De groep heeft tevens een participatie in Zumos Valencianos del Mediterráneo (Zuvamesa), een sapverwerkingsbedrijf dat eigendom is van andere ondernemingen uit de sector en dat haar faciliteiten heeft in het bedrijvenpark Parc Sagunt in de Valenciaanse stad Sagunto.

Bron: levante-emv.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven