Gele kiwi's uit Zuid-Amerika

De kwaliteit van de Jingold kiwi's wordt voortgezet met de teeltseizoenen in Chili en Argentinië. De kiwi's worden geteeld volgens strikte technische specificaties om hoge kwaliteitsnormen te garanderen.

“Het Chileense comité voor kiwi's heeft een vermindering van de hoeveelheden van Hayward kiwi’s voor 2021 bevestigd, terwijl de teelt van Jintao gele kiwi's in lijn ligt van die van vorig jaar. Intussen werpt ons teelt-ontwikkelingsproject in Argentinië uitstekende vruchten af. De biologische Jingold kiwi, zowel de gele als de groene, van Argentijnse oorsprong, zag een verviervoudiging wat betreft de hoeveelheden ten opzichte van vorig jaar”, zegt Alessandro Fornari, directeur van Jingold.

Alessandro Fornari

De gele kiwi's die worden geoogst, komen uit het gebied rond San Fernando en Curicó, een centrale regio in Chili, in de buurt van het Andesgebergte. 

Met passie en toewijding worden de kiwi’s geteeld. Hier garanderen de agronomen van Jingold dat de kiwi's die op het zuidelijk halfrond worden geteeld, volledig voldoen aan de strenge kwaliteitsnormen die in de EU gelden, in volledige continuïteit met het in Europa geteelde gewas.

Het huidige seizoen bevestigt, ondanks de moeilijkheden in verband met de pandemie, de kwaliteitsnormen die zijn verkregen dankzij de kenmerken van het teeltgebied, maar ook dankzij het strikte kwaliteitscontrolesysteem dat door Jingold wordt toegepast.

Chili krijgt gezelschap van de teelt in Argentinië, in de streek Mar del Plata, een gebied dat bijzonder geschikt is voor de fruitteelt, vooral de biologische teelt.

“De Zuid-Amerikaanse partners hebben reeds volgens schema geoogst en verpakt, ondanks de moeilijkheden in verband met Covid, waarbij zij de werknemers hoge veiligheidsnormen garandeerden. De eerste containers zijn reeds aangekomen op de belangrijkste markten van bestemming zoals China, Europa en de Verenigde Staten.”

De uitstekende kwaliteit van de Jingold kiwi’s die in de Chileense en Argentijnse gebieden wordt geoogst, wordt bevestigd door het commentaar van Harry XU, directeur van Jingold China. “Wij zijn enthousiast over de reactie van de Chinese markt op de eerste aankomsten van gele kiwi's. Er is een groeiende belangstelling en de consumptie neemt voortdurend toe. Wij zijn er trots op dat wij onze klanten continuïteit kunnen bieden door de leveringen voort te zetten na het uitstekende Italiaanse seizoen dat zojuist is afgelopen.”

Voor meer informatie:
Jingold SpA
Via Turati 650 
47522 Cesena (FC) - Italië
+39 0547 317476
www.jingold.it  


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven