Sun World breidt licenties voor pruimen- en abrikozenteelt in Australië uit

Tijdens de Hort Connections conferentie hebben Montague en het Californische rassenontwikkelings- en licentiebedrijf Sun World International aangekondigd dat zij een nieuwe commerciële licentie hebben afgesloten voor in Australië geteeld fruit van Sun World steenfruitcultivars.

Rowan Little van Montague: "Wij zijn verheugd om een nieuwe fase  van onze langdurige relatie met Sun World in te gaan. De nieuwe overeenkomst verlengt onze reeds lange en succesvolle (sinds 2002) commerciële relatie met Sun World met nog eens vijf jaar. De licentie zorgt ervoor dat de Australische consument de komende jaren kan genieten van nieuwe selecties en volle smaken pruimen en abrikozen."

Als gevolg van de overeenkomst zal Montague aanzienlijk investeren in nieuwe aanplantingen van pruimen en abrikozen die zich onderscheiden door hun sappig rood vruchtvlees en hoge natuurlijke suikers en die worden geteeld door Australische telers in Queensland (Stanthorpe) en Victoria (Swan Hill, Cobram en Shepparton).

Montague is voornemens het nieuwe fruit op de markt te brengen onder zowel de eigen Sun World-merken Honeycot en Black Diamond als hun eigen merken Croc Eggs en Montague tree.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven