Tesco beëindigt inkoopsamenwerking met Franse supermarkt Carrefour

Italiaanse supermarktketen Famila opent zeven nieuwe winkels voor het einde van het jaar
De Italiaanse supermarktketen Famila, die in januari 2020 63 nieuwe winkels opende, is van plan om tegen eind 2021 nog zeven winkels te openen. Met de nieuwe openingen komt het totale aantal winkels onder de Famila-vlag op 274. De retailer, die onderdeel is van Gruppo Selex, schrijft de snelle groei toe aan de uitrol van het nieuwe Famila Market-winkelformat, verspreid over een oppervlakte van maximaal 400 vierkante meter. Het bedrijf wees ook op de terugkeer naar Sicilië en de opening van winkels in nieuwe gebieden in Italië als factoren die hebben bijgedragen tot de groei.
Bron: www.esmmagazine.com 

Tesco beëindigt inkoopsamenwerking met Franse supermarkt Carrefour
Tesco heeft laten weten dat het zijn inkoopsamenwerking met de Franse supermarktketen Carrefour na drie jaar zal beëindigen. De grootste foodretailer van het Verenigd Koninkrijk liet maandagochtend aan beleggers weten dat het de alliantie, die bedoeld was om de productkeuze te verbeteren en de prijzen te verlagen, op 31 december zal beëindigen.
Bron: www.independent.co.uk

Asda en Waitrose voeren groot verpakkingsverbod in voor populaire artikelen
ASDA en Waitrose hebben plannen geïntroduceerd om verpakkingen in winkels duurzamer te maken. Verwacht wordt dat dit jaar nog meer veranderingen zullen worden doorgevoerd. Asda heeft gedetailleerd aangegeven hoe het zijn boodschappen duurzamer zal maken. Het publiceerde onlangs zijn eerste milieu-, sociaal en bestuur-rapport waarin het 3.000 klanten ondervroeg om hun prioriteiten te ontdekken.
Asda eindigde met plannen om in de komende vier jaar 3 mld stukjes plastic uit producten te verwijderen. Dit zal waarschijnlijk de manier veranderen waarop veel populaire voedingsproducten in de toekomst worden verpakt.
Bron: www.express.co.uk

Amazon creëert in 2021 3.000 nieuwe vaste banen in Italië
Amazon zal dit jaar in Italië 3.000 nieuwe werknemers met een vast contract aannemen als onderdeel van zijn "Italië-plan" dat erop gericht is zijn investeringen in het land te verhogen, zei de e-commercegigant maandag. Amazon telde eind 2020 9.500 personeelsleden op meer dan 50 locaties, aldus het concern in een verklaring.
"De groei in de digitale sector is een kans om het land nieuw leven in te blazen en wij willen onze bijdrage daaraan leveren," verklaarde Mariangela Marseglia, Amazon country manager voor Italië en Spanje. Ze voegde eraan toe dat het van plan is meer dan € 350 mln te investeren in drie nieuwe vestigingen die in de herfst opengaan, in de noordelijke regio's Lombardije, Piëmont en Emilia Romagna.
Bron: www.reuters.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven