Rockit verlaadt miljoenen snackappelen

Rockit Global, een bedrijf uit het Nieuw-Zeelandse Hawke’s Bay, zal dit jaar 100 miljoen mini-appelen exporteren. Naar verwachting zal dit aantal in 2025 gegroeid zijn naar ruim 400 mln, aangezien het bedrijf onlangs miljoenen investeerde in een nieuw hoofdkantoor en pakstation in Hastings. 

Directeur Mark O'Donnel vertelt dat op de geavanceerde, 21.000 m2 meter tellende nieuwe locatie gebruik wordt gemaakt van kunstmatige intelligentie voor het sorteren, verpakken en bewaren van de miniatuurappelen van het ras PremA96, waarvan Rockit Global de exclusieve eigendomsrechten bezit. 

Bij volledige capaciteit verwacht Rockit 400.000 tot 500.000 kokers snackappelen per dag te kunnen verpakken, zo laat O'Donnel aan   stuff.co.nz weten.

In maart werd een investeringsaanvraag succesvol afgerond om kapitaal voor de financiering van de nieuwe faciliteit en boomgaarden bijeen te brengen, waarbij Ngãi Tahu Holdings een aandeel van 6% verwierf. Investeerder Punchbowl Investments en haar investeerdersgroep PB Rock verhoogden hun gezamenlijke aandeel naar 15%.


Foto: Stuff 

De appelen worden op 30 markten verkocht onder de merknaam Rockit en de vraag naar deze snackappelen blijft exponentieel groeien in Amerika, Azië, Europa en het Midden-Oosten. 

De miniatuurappel, die slechts 100 gr weegt, is een wereldprimeur. De ontwikkeling kostte wetenschappers van New Zeeland Plant and Food meer dan 20 jaar. Het appelras is een kruising tussen de populaire rassen Gala en Splendor, aldus O'Donnel. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven