Blog Raymond Langeveld, Axians:

AGF-datavisualisatie met Microsoft Power BI Dashboard

Met de slogan: ‘Krijg duidelijkheid wanneer je die het hardst nodig hebt’ is het de toegevoegde waarde van het Microsoft Power BI Dashboard direct duidelijk. Door je bedrijfsdata te visualiseren krijgen jij en je teamleden de mogelijkheid verborgen inzichten te ontdekken. Dat kan leiden tot meer efficiëntie, lagere kosten en een hogere klanttevredenheid, aldus Raymond Langeveld van Axians in deze blog.

"Bij Axians integreerden we het Power BI dashboard in onze I-Fresh AGF-software (ERP) voor een optimale inzet van de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Power BI is onderdeel van Microsoft Power Platform en is dé tool om je bedrijfsdata te visualiseren. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: inzicht in de inkopen per klant, het verschil in inkoop van dit jaar ten opzichte van vorig jaar, de marge per product, partij of klant en nog veel meer. Door Power BI te koppelen aan Business Central, heb je altijd overzicht op actuele* stand van zaken."

De Pro versie (aangeraden) van Power BI draait volledig in de cloud, en je betaalt per gebruiker per maand. Dat maakt het makkelijk om de software op of af te schalen indien gewenst. En omdat we bij Axians het Dashboard volledig hebben geïntegreerd met I-Fresh, sluit de look en feel van je ERP-software en je Power BI dashboard naadloos op elkaar aan.

Kan mijn bedrijf ook gebruik maken van Power BI?
Ja, jouw AGF-bedrijf kan zeker gebruik maken van Power BI. Uiteraard kun je zelf aan de slag om alles in te stellen, maar wij raden aan om het door een ervaren en gecertificeerde partij te laten doen. Wij helpen je er dan ook graag bij! Laat je de Power BI software door Axians instellen, profiteer je niet alleen van onze kennis en ervaring, maar ook van onze ondersteuning. Om efficiënt gebruik te maken van de gegevens volgen wij altijd een stappenplan. Tijdens elke stap ondersteunen we je bedrijf en denken we met je mee:

Verbinden
Het verbinden van de Power BI software aan de databron waar de bedrijfsgegevens uitkomen.

Modelleren
Relaties leggen tussen verschillende data, controleren of alle data goed wordt uitgelezen door de software en tabellen aanmaken.

Visualiseren
Het visualiseren van de gewenste data door middel van het indelen van je dashboard: welke data wil je in wat voor een soort grafiek waar tonen?

Presenteren
En natuurlijk heb je de mogelijkheid om de informatie intern en extern gemakkelijk te delen.

En wat als ik nog geen klant ben bij Axians?
Ook dan kun je bij ons terecht om je Power BI software te laten installeren. Power BI kan zijn gegevens halen vanuit verschillende databronnen, waardoor het zelfs mogelijk is om het te koppelen aan gegevens niet uit Business Central, maar andere ERP systemen. Het zou zelfs een mooie opstap kunnen zijn om je gehele ERP-systeem up te daten.

Voor meer informatie:
Raymond Langeveld
Axians
+31 88 988 90 00
Mob: +31 65515 06 15
raymond.langeveld@axians.com 
www.i-fresh.nl   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven