Staatssecretaris Alexandra van Huffelen in gesprek met DLG

Tholen - Maandag 7 juni ging DLG Logistics in gesprek met de staatssecretaris van Financiën, Alexandra van Huffelen, over de implementering van nieuwe wet- en regelgeving in relatie tot de Brexit. Vanaf 1 januari moesten al de standaard exportdocumentatie en inklaringen verzorgd worden en vanaf 1 oktober komen daar nu de verplichte gezondheidscertificaten bij voor veterinaire producten naar Engeland. “Het hele proces is qua documentatie een stuk complexer geworden dan voor de Brexit en daarnaast moeten producten gekeurd worden op een erkende keurlocatie om het gezondheidscertificaat aan te laten maken”, zegt Marcus Post van DLG Logistics.

Bij het werkbezoek waren naast de staatssecretaris ook de minister van LNV, Carola Schouten aanwezig, van de Douane Nanette van Schelven en Roel van ’t Veld en van de NVWA was Peter Verbaas aanwezig.

Digitale stromen
DLG Logistics stuurt sterk op digitalisering van de documentatie. Op dit moment moet namelijk nog altijd een fysiek document meegegeven worden. De NVWA is op dit moment ook in gesprek met de DEFRA (Department for Environment, Food and Rural Affairs) om samen in gesprek met bedrijven te kijken wat er beter kan met betrekking tot de Brexit. “We hebben aangegeven dat het belangrijk is dat de overheid met ketenpartners in gesprek blijft gaan en ook na 1 oktober kijkt waar de knelpunten zitten om de juiste afspraken te maken met de betrokken stakeholders”, aldus Marcus.

Ontzorgen
“DLG Logistics vervoert dagelijks 200 tot 300 trailers naar Engeland en wil voor de klant fungeren als een ketenregisseur. Hierbij wordt het hele proces voor de klant opgepakt om alle documentatie in orde te maken”, aldus Marcus Post.

Voor meer informatie:
Marcus Post
DLG Logistics
+31 (0) 654 794 517
marcus.post@dlg-logistics.com
www.dlg-logistics.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven