Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Start Italiaans druivenseizoen bij Staay Food Group

"Tot eind november brede range aan Italiaanse blauwe, rode en witte druiven, met en zonder pit"

Het Italiaanse druivenseizoen staat weer op het punt van beginnen bij Staay Food Group. "Onze telers verwachten een goed seizoen met een volume dat 10-15% hoger ligt dan het toch al goede vorige seizoen. We starten deze week (23) met de eerste mooie Black Magic en Victoria van Sicilië. Vanaf week 25/26 start de aanvoer van dezelfde soorten uit Puglia waarna twee weken later ook de eerste pitloze rassen volgen."

"Onze Italiaanse druiven zullen weer beschikbaar zijn onder de drie bekende merken Didonna, Supreme en ons eigen kwaliteitslabel NERO Premium. Dit label is voorbehouden aan de kwaliteitsdruiven van persoonlijk door ons geselecteerde, kleinschalige telers. Deze familiebedrijven zijn alle gelegen in Puglia/Taranto, in de omgeving Rutigliano/Polignano. Van deze topkwaliteit druiven hebben wij 3-4x per week nieuwe binnenkomsten in 5 kg, 4,5 kg en 4x1 kg verpakkingen en dit jaar voor het eerst ook in Nero Premium 7 kg verpakking. In programma’s zijn ook schaaltjes van 10x500 g of 10x1 kg mogelijk", aldus Sander Rutten, verantwoordelijk voor de in- en verkoop van NERO premium druiven.

Partner Didonna
"Onze klanten zijn ook verzekerd van volume dankzij de aanvoer van onze teler Didonna, één van Puglia’s belangrijkste druivenleveranciers. Didonna teelt voor Staay Food Group een breed scala aan kwaliteitsdruiven onder de merken Didonna en Supreme. Wij bieden deze druiven aan in 7 kg hout, 5 kg karton en EPS. Ook hier zijn kleinverpakkingen van 500 gram of 1 kg in overleg mogelijk evenals andere specifieke verzoeken", aldus Koos Nap, verantwoordelijk voor de contacten met teler Didonna.

Nieuwe soorten
Dit seizoen kan Staay een viertal rassen voor het eerst aanbieden:

  • Melissa Seedless
    Een L tot XL grote druif, diep geel gekleurd met een onderscheidende muskaatachtige smaak (vanaf week 41)
  • Arra one XL Wit Seedless
    Een knapperige, zoete druif vanaf week 32
  • Autumn King XXXL Wit Seedless
    Een knapperige, zoete en zeer grove druif vanaf week 36/37
  • Autumn Pearl XL Rood Seedless
    Een grove druif met grote trossen (zoals Red Globe) vanaf week 38/39

"Dankzij de samenwerking met verschillende specialisten en de brede range aan variëteiten, kunnen wij hoge kwaliteit en volume leveren tot eind november. Dit geldt zowel voor witte, rode als blauwe druiven, met pit en zonder pit."

Voor meer informatie:
Staay Food Group
Sander Rutten (NERO Premium)
+31 (0)77 389 66 40
Sander.rutten@staay-vanrijn.nl    

Koos Nap (Didonna, Supreme)
+31 (0)180 679 132
koos.nap@staay-hispa.nl

Publicatiedatum: