Wouter Willems, ZON:

"Extreme pieken en dalen in paprika-aanvoer dit seizoen"

Tholen - De aanvoer van paprika's verloopt dit seizoen als gevolg van het koude, donkere voorjaar met extreem veel pieken en dalen, constateert salesmanager Wouter Willems van ZON.

"We hebben weken met veel kilo's, maar ook weken dat het minimaal is. Zo komen we hier in het zuiden net uit een dipje waarbij we de afgelopen anderhalve week weinig paprika's hebben binnengekregen, maar sinds afgelopen weekend komt het aanbod voor alle kleuren weer volop los. We gaan het vierde zetsel in en gaan weer volop volumes binnenkrijgen."

"De afzet loopt redelijk goed door, al liggen de prijzen voor juni op een te laag niveau. Vorig jaar waren de prijzen natuurlijk extreem goed, maar de huidige prijzen zijn niet geweldig. Rode paprika's worden rond de 1,10 euro verkocht, gele paprika's voor 1 euro en oranje paprika's rond de 1,20 euro. Alleen de groene doen het met een klokprijs rond de 2 euro wat beter", constateert de paprikaverkoper.

"Al met al is het dit seizoen een uitdaging om in weken met een goede productie alles netjes afgezet te krijgen. Gelukkig staan er genoeg acties gepland en doen de supermarkten in bijvoorbeeld Duitsland en het Verenigd Koninkrijk goed mee. Wel zijn de verkoopprijzen in de winkel aan de hoge kant. Vorige week lagen er zelfs Hollandse paprika's voor 7 euro per kilo bij de Duitse retail."

"Maar met de lockdown die zachtjesaan er vanaf gaat en stabieler weer, verwachten we de komende weken ook een wat stabielere afzet te krijgen. Zo zien we de klanten van de groothandelsmarkten wat meer meedoen, terwijl zij afgelopen jaar toch voorzichtig waren om wat meer voorraad te nemen. Kwalitatief hebben we gelukkig de beschikking over een prima product, dus daar hebben we nauwelijks klachten over."

Voor meer informatie:
Wouter Willems
ZON
Venrayseweg 104
5928 RH Venlo
+31 (0)77 3239 999
wouter.willems@royalzon.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven