Nieuwe witlofwortelsnijder

De CRC200 witlofwortelsnijder van Kronen werd speciaal ontwikkeld voor de verwerking van witlof. De CRC200 zorgt voor een efficiënte en schone verwijdering van de wortel, zodat in dezelfde stap het verkoopbare product en de wortel gescheiden van elkaar uit de machine komen en de witlof direct verpakt kan worden.

Werkingswijze:
De witlof wordt handmatig in de machine gelegd en dan automatisch in de optimale positie verder getransporteerd tot aan het volgende snijproces. Daarbij valt de afgesneden wortel direct in de afvalschacht en de witlof wordt op de transportband uit de machine geleid, waarna deze verpakt kan worden. 

De snelheid van de productinvoer is instelbaar. De CRC200 verwerkt witlof met een maximale lengte van 200 mm (exclusief wortel).

Gespecialiseerd en gebruiksvriendelijk
Met een capaciteit van tot wel 80 stuks per minuut zorgt de CRC200 voor een efficiënte verwerking van de witlof met optimale snijkwaliteit. Het design van de snijmachine is bovendien gericht op een ergonomische en veilige bediening en maakt een grondige en snelle reiniging mogelijk, aangezien het interieur van de machine door middel van een kap toegankelijk is.

De afbeelding rechts toont een CRC200, die op maat werd gemaakt voor een klant. Deze machine is al diverse maanden succesvol in gebruik en heeft de verwerkingscapaciteit evenals de werkveiligheid binnen de productie van de klant verbeterd.

Witlof wordt in Frankrijk, België, Duitsland en enkele andere Europese landen als gezonde groente steeds populairder en kan vanwege haar goede houdbaarheid het hele jaar door verwerkt worden. De CRC200 wordt ingezet bij bedrijven die de witlof onder speciale omstandigheden opslaan en deze dan verpakt aan de retail leveren.

Voor meer informatie:
www.kronen.eu 

Foto's: KRONEN GmbH


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven