Eerste Hass-avocado's van Ecuadoraanse schiereiland Santa Elena op weg naar Europa

Exportbedrijf BDB Logic heeft de eerste partijen Hass-avocado’s uit de Ecuadoraanse provincie Santa Elena met bestemming Europa al op zee. De lading zal in de tweede week van juni in Spanje aankomen.

Dit is de eerste exportervaring die de avocadotelers uit deze Ecuadoraanse regio opdoen. Ze hebben hiervoor kunnen rekenen op advies en begeleiding van experts uit binnen- en buitenland op het gebied van de teelt en de export van dit gewas.

Javier Dávalos Barquet, manager van het BDB Logic, legde aan Banana Export uit dat deze eerste container Hass-avocado’s tussen 9 en 11 juni in Madrid zal aankomen, van waaruit het fruit dan verder zal worden verdeeld naar steden zoals Barcelona of San Sebastián. Dávalos kondigde aan dat het bedrijf dit jaar 14 containers Hass-avocado’s gaat exporteren.

De avocadoteelt op het schiereiland gebeurt met behulp van de modernste technologie op het gebied van druppelirrigatie, gewasbescherming, maar ook op het gebied van het verpakken, waarbij telkens wordt gezocht naar een synergie tussen technologie en manueel handelen.

Javier Dávalos verzekert dat de avocadoteelt heel zorgvuldig moet worden aangepakt om te voorkomen dat ziektes zoals anthracnose het fruit aantasten. Deze schimmel is zeer moeilijk te traceren tijdens de teelt, oogst of in het pakstation, en wordt pas zichtbaar wanneer het fruit begint te rijpen. Anthracnose heeft al veel problemen veroorzaakt voor telers en exporteurs, daarom beveelt de manager van BDB Logic aan het fruit na de oogst te behandelen om verliezen te voorkomen.

Javier Dávalos is heel optimistisch voor de komende vijf jaar. Hoewel er nog maar één container op weg is naar Europa, is hij ervan overtuigd dat het doel voor dit seizoen gehaald zal worden: de export van 14 containers. Hij vertelt dat het bedrijf een strategische overeenkomst heeft kunnen aangaan met de importeur, die enthousiast is over de kwaliteit van het fruit.

Bron: bananaexport.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven