Aldi opnieuw goedkoopste supermarkt in het VK

VK: Aldi blijft goedkoopste supermarkt
Aldi is door het vakblad The Grocer, in zijn onafhankelijke prijsvergelijkingsonderzoek,  uitgeroepen tot de laagst geprijsde supermarkt van het Verenigd Koninkrijk. De laatste overwinning betekent dat de supermarkt een ongeslagen record heeft behouden sinds het in 2014 voor het eerst werd opgenomen als 'gastretailer' in de Grocer 33. Uit de recente analyse van The Grocer blijkt dat de Grote Vier supermarkten € 10,57 (21%) duurder zijn dan Aldi voor een mandje met 33 dagelijkse boodschappen, terwijl de duurste concurrent Waitrose € 27,62 (55%) duurder is. Uit het onderzoek bleek ook dat consumenten € 9,77 (19%) slechter af zijn als ze bij Tesco winkelen dan bij Aldi, en € 7,23 (14%) als ze bij de naaste concurrent, Asda, winkelen. Aldi had de laagste prijs voor 30 van de 33 producten die in de vergelijking waren opgenomen.
Bron: Bucks Free Press 

VK: Winkelpersoneel Asda en Morrisons gewaarschuwd niet te veel te hopen op gelijke beloning
Winkelpersoneel bij Asda en Morrisons mag niet hopen op een flinke loonstrook, nu bekend is geworden dat duizenden Tesco-werknemers mogelijk een vergoeding krijgen na een nieuwe uitspraak over gelijke beloning. Donderdag oordeelde het Hof van Justitie van de Europese Unie dat de EU-regels inzake gelijke beloning voor mannelijke en vrouwelijke werknemers kunnen worden ingeroepen in een geschil over de beloning van duizenden Tesco-werknemers. Het hoogste rechtscollege van de EU gaf aan dat de loonvoorwaarden van de werknemers op de winkelvloer kunnen worden vergeleken met die van het distributiepersoneel van het bedrijf. De managing partner van Thrive Law, Jodie Hill, waarschuwde echter dat werknemers van Asda en Morrisons niet te veel hoop moeten vestigen op compensatie en zei dat een beslissing nog jaren kan duren, omdat de verschillende gevechten via de rechtbank worden gevoerd.
Bron: Yorkshire post 

Europa: Winkelomzet eurozone daalt meer dan verwacht in april
De winkelomzet in de eurozone is in april sterker gedaald dan verwacht door een daling van de omzet van non-foodproducten, maar lag nog steeds veel hoger dan 12 maanden eerder toen de meeste landen in een strenge lockdown gingen, zo bleek vrijdag uit officiële gegevens. Volgens Eurostat, het bureau voor de statistiek van de Europese Unie, daalden de verkoopcijfers in de 19 euro-landen in april met 3,1% j-o-j, maar waren ze 23,9% hoger dan een jaar eerder. Economen gepolst door Reuters hadden slechts een daling van 1,2% op maandbasis verwacht en voorzagen een stijging van 25,5% op jaarbasis.
Bron: Reuters 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven