Ripe Robotics test fruitplukrobot Eve op appelen en sinaasappelen

Ripe Robotics, een Australisch bedrijf, is onlangs begonnen met commerciƫle proeven met de derde generatie van zijn geautomatiseerde fruitoogstmachine. Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht. "We waren op zoek naar problemen die met nieuwe technologie konden worden opgelost, maar nog niet waren opgelost", zegt medeoprichter Hunter Jay. "Fruitplukken behoorde tot de duidelijkste daarvan. Computertechnologie kwam op het punt dat het fruit kon herkennen en kon vaststellen hoe rijp het is. Veldrobots werden goedkoper. We dachten dat we dit konden combineren om een machine te ontwikkelen die volledig automatisch fruit kan plukken."

Het bedrijf heeft zijn nieuwste robot Eve ontwikkeld voor proeven in de Goulburn Valley en Griffith. "Na onze 'proof of concept' en onze tweede testrobot, genaamd Clive, zitten we nu in de fase van het verder verbeteren van Eve. Deze robot zal commercieel worden, we denken dat we het juiste ontwerp hebben", zegt Jay.

De nieuwe robot heeft zijn eigen elektrische aandrijving en kruipt gemakkelijk door een rij fruitbomen. Een camera maakt foto's van de bomen, waardoor Eve kan beoordelen of het fruit rijp is. "We controleren vanuit alle verschillende hoeken", benadrukt Jay.

Met meer data die door zijn diepe neurale netwerk gaan, zal Eve in de loop van de tijd nog beter worden. Jay: "We hebben een persoon die Eve de hele tijd in de gaten houdt. Als ze niet zeker weet wat ze moet beslissen, zal deze persoon haar vertellen wat ze moet doen. Eve onthoudt dit en moet de volgende keer in staat zijn om hetzelfde zelf te doen."

De nieuwste robot van Ripe Robotics is in staat om appelen en sinaasappels te plukken. Hij werkt met een zuigbuis die helemaal in de bak gaat. Tot nu toe heeft het de appelsoorten Pink Lady, Gala, Granny Smith en Modi geplukt.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven