Angus Curry - JP Exports

Nieuw-Zeelandse Earth Gems en yamswortels voor het eerst beschikbaar voor export

Earth Gems, of Ulluco in hun moedertaal, zijn in Nieuw-Zeeland verder ontwikkeld om een aardse smaak te geven die lijkt op babybiet, maar met de textuur van een nieuwe aardappel. Het ras wordt exclusief geteeld door Fresh Direct en wordt dit seizoen voor het eerst door JP Exports op de internationale markt aangeboden.

Earth Gems zijn iets later rijp dan NZ yamswortels en de oogst begint begin juli. Earth Gems zullen dit seizoen alleen in de maand juli beschikbaar zijn.

Angus Curry van JP Exports: "Het teeltseizoen lijkt goed te zijn verlopen met goede omstandigheden en de kwaliteit zou uitstekend moeten zijn op basis van de oogstmonsters."  

"We kunnen de Earth Gems leveren in los verpakte kartons van 5 kg of voorverpakte 500g retailzakken, geleverd via zee in 20-40ft containers, deelcontainers zijn ook beschikbaar. Er kan ook worden verzonden via luchtvracht vanuit Auckland."

Earth Gems zijn zeer veelzijdig en de voorbereiding is eenvoudig, ze zijn voorgewassen en hoeven niet geschild te worden. Populaire opties zijn ze te koken om door een salade te doen, in hun geheel te roosteren of in plakjes te snijden en te frituren als chips of gestoomd.

JP Exports zal in juni voor het eerst ook NZ-amandelen of Oca, zoals ze soms worden genoemd, voor de export hebben. "Onze drie lokaal ontwikkelde variëteiten zijn Mellow Yellow, Almadale Delight en Inca Sunrise. NZ Yams zijn niet te verwarren met zoete aardappel, dat is een heel andere groente. Hoewel ze op dezelfde manier kunnen worden gebruikt, hoeven ze niet te worden geschild. NZ Yams zijn zeer energierijk, een goede bron van folaat (een natuurlijke vorm van vitamine B11), vitamine A, vitamine B6 en bevatten kalium in een hoeveelheid die van belang is voor een gezonde voeding. Hun geeloranje gekleurde vruchtvlees wijst ook op de aanwezigheid van carotenoïden."

NZ Yams maten kunnen worden gesorteerd op bestelling en in kleine tot grote maten van 30mm - 80+mm. De yamswortels kunnen worden verladen via zee of lucht, ook in combinatie met de Earth Gems.

Voor meer informatie:
Angus Curry
JP Exports
+64 220114732 
angus@JPexports.co.nz  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven