Vier aanhoudingen na brandstichting Tiel, politie onderzoekt verband afpersing De Groot

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongemannen aangehouden, omdat ze vermoedelijk betrokken zijn bij de brandstichting bij een woning in Tiel. Rond drie uur kregen agenten de melding dat er brand was gesticht bij een huis aan de Kogge. Op camerabeelden was te zien dat iemand de voordeur in brand stak.

Agenten die in de buurt reden waren direct alert en zagen een verdachte auto rijden. Het kenteken werd doorgegeven aan alle agenten in de regio. Bij de snelweg A2 kon de auto langs de kant gezet worden. In de auto zaten vier jongemannen. De agenten troffen meerdere zaken aan die erop wezen dat de vier betrokken zijn geweest bij de brandstichting.  

De verdachten zijn drie jongens uit Amsterdam van 17, 18, en 19 jaar. De vierde is een man van 23 uit Almere. Ze zitten vast en worden gehoord over hun rol.

De Groot
De politie onderzoekt of deze brandstichting verband houdt met de reeks beschietingen in de Bommelerwaard, enkele weken geleden. Over het onderzoek naar de beschietingen kan door de politie nog geen update worden gegeven. Volgens de advocaat van De Groot staat het adres op de eerder uitgelekte lijst van medewerkers van de fruithandel, aldus Omroep Gelderland.

Bron: Politie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven