Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tweede editie Nationale Groente- en Fruitdag, 14 oktober 2021

De tweede editie van de Nationale Groente- en Fruitdag komt er aan. 14 oktober 2021 is het zover, meldt het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Met de Nationale Groente- en Fruitdag wil NAGF heel Nederland inspireren om rond 16:00 uur tussendoor groenten en fruit te eten. Na een succesvolle eerste editie van de Nationale Groente- en Fruitdag is het NAGF van start gegaan met de voorbereidingen voor dit jaar. Het thema van dit jaar is 'Ga voor Kleur Break'. "Snack met groenten en fruit je middagdip eruit", dat is de slogan. Iedereen kan meedoen. Het NAGF biedt tips en tools om van deze dag een succes te maken. 

Waarom de Nationale Groente- en Fruitdag?
"Met deze feestdag zetten we groenten en fruit in het zonnetje. Nederland heeft een overvloed aan heerlijke groenten en fruit te bieden. Daar kunnen we met z'n allen nog veel meer van eten. Want het eten van kleurrijke groenten en fruit is een gezonde en duurzame keuze voor iedereen. Op deze dag bieden we daarvoor extra inspiratie", zegt het NAGF.

Thema: Ga voor Kleur Break
Het thema van dit jaar is 'Ga voor Kleur Break'. “Snack met groenten en fruit je middagdip eruit". "De voor velen bekende middagdip, zo rond 16:00 uur, biedt de mogelijkheid om op een positieve en concrete manier deelnemers te enthousiasmeren extra groenten en fruit te eten en zo gemakkelijker aan hun dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te komen. Door het moment concreet en positief van toon te maken, hopen we dat zo veel mogelijk partners aansluiting vinden bij ons idee en invulling geven aan de Ga voor Kleur Break", zegt het NAGF

"Vanuit het NAGF zetten wij ons volledig in om op sociale media, online en via media zo veel mogelijk aandacht te krijgen voor dit onderwerp en hierbij waar mogelijk partners in de spotlights te zetten. Zo geven we samen heel Nederland kleur op 14 oktober, op scholen, in zorginstellingen, in de horeca, op het werk, in de supermarkt. Kortom, de tweede editie van de Nationale Groente-en Fruitdag mag je niet missen", aldus het NAGF.

Hoe word je partner?
Partners van de Nationale Groente- en Fruitdag 2021 zetten zich samen met het NAGF in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit kan bijvoorbeeld door:

  • Snackgroenten en -fruit te promoten in de winkel
  • Groenten en fruit aan te bieden op scholen, op de sportclub, in zorginstellingen of op het werk
  • Als organisatie, influencer of consument de Ga voor Kleur Break te delen op social media (#NGFdag2021 #DFW2021)
  • Groente- en fruitrijke snackrecepten en tips te delen op sociale media, een website of nieuwsbrief
  • Met alle collega's in de middag samen een Ga voor Kleur Break te nemen met groenten en fruit
  • En er zijn nog meer mogelijkheden

Aanmelden
Om aan te melden kan een mail gestuurd worden naar Robin van Schaik (vanschaik@nagf.nl) met uitleg van je concrete actie op 14 oktober binnen het thema.

Wat biedt het NAGF partners van de Nationale Groente- en Fruitdag?
Partners wordt een plekje op de partnerwebsite geboden en ze krijgen toegang tot een toolbox met promotiematerialen, zoals logo's, een digitale flyer, banners en recepten. Ook vraagt het NAGF online en in de media zo veel mogelijk aandacht voor de Nationale Groente-en Fruitdag 2021. Waar mogelijk zet het NAGF partners als concrete voorbeelden in de spotlights. Het NAGF maakt voor de hele dag een (online) programma waarin acties van partners een plek kunnen krijgen. Welke dat zijn is afhankelijk van het aanbod.

Campagne 'Geef kleur door'
"Tijdens het door de VN uitgeroepen Internationale Jaar van Groenten en Fruit is de Nationale Groente- en Fruitdag onderdeel van de campagne 'Geef kleur door'. Hoe meer groenten en fruit we in onze omgeving zien, hoe meer we ervan gaan eten. Daarom geven we kleur door met groenten en fruit, ook met de Ga voor Kleur Break op 14 oktober. Kijk voor meer informatie op: geefkleurdoor.nl", aldus het NAGF

Dutch Food Week
De Nationale Groente- en Fruitdag valt midden in Dutch Food Week (DFW), het NAGF werkt in deze week volop samen met alle partners van DFW.

Voor meer informatie:
Robin van Schaik
NAGF
vanschaik@nagf.nl 
www.nagf.nl 

Publicatiedatum: