Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Sligro-ISPC en Bpost starten project om gekoelde bestellingen van groothandel naar horeca te brengen

Bpost en Sligro-ISPC gaan samenwerken om op een duurzame manier gekoelde voedingsproducten aan Gentse horecazaken te leveren. Voorlopig zit het project in een testfase.

Vanuit een Sligro cityhub aan de rand van de stad, vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag postbodes met cargofietsen om de voedingswaren rond te brengen bij een aantal horecazaken in de stad. Hiertoe werden speciale cargofietsen ontworpen, uitgerust met koeltechnologie. In het kader van dit eerste proefproject, worden 2 verschillende modellen getest. 

Voor bpost kadert dit project in de ontwikkeling van Ecozones voor duurzamere stadsdistributie in België (cfr Mechelen). De Ecozone is een afgebakend gebied in een stedelijke omgeving waarbinnen de belevering van brieven, kranten en pakjes uitstootvrij wordt uitgevoerd, dit zowel aan huis als in één van onze vele ophaal -en afleverpunten. Er wordt eveneens optimaal ingezet op cargofiets oplossingen. Hiermee past bpost aan de basis een duurzame gedragsverandering toe op zijn eigen operationele werking. Om ook het duurzame gedrag van de inwoners en lokale handelaars van de stad te stimuleren, voegt de onderneming extra lokale diensten toe. Zo worden pakjes maximaal lokaal gesorteerd, extra ophaal- en afleverpunten geïnstalleerd en goederenstromen geconsolideerd. Op langere termijn wil bpost in de Ecozones evolueren naar het consolideren van lokale diensten en transportstromen binnen stadskernen.

Bron: Bpost

Publicatiedatum: