Sligro-ISPC en Bpost starten project om gekoelde bestellingen van groothandel naar horeca te brengen

Bpost en Sligro-ISPC gaan samenwerken om op een duurzame manier gekoelde voedingsproducten aan Gentse horecazaken te leveren. Voorlopig zit het project in een testfase.

Vanuit een Sligro cityhub aan de rand van de stad, vertrekken op verschillende tijdstippen gedurende de dag postbodes met cargofietsen om de voedingswaren rond te brengen bij een aantal horecazaken in de stad. Hiertoe werden speciale cargofietsen ontworpen, uitgerust met koeltechnologie. In het kader van dit eerste proefproject, worden 2 verschillende modellen getest. 

Voor bpost kadert dit project in de ontwikkeling van Ecozones voor duurzamere stadsdistributie in België (cfr Mechelen). De Ecozone is een afgebakend gebied in een stedelijke omgeving waarbinnen de belevering van brieven, kranten en pakjes uitstootvrij wordt uitgevoerd, dit zowel aan huis als in één van onze vele ophaal -en afleverpunten. Er wordt eveneens optimaal ingezet op cargofiets oplossingen. Hiermee past bpost aan de basis een duurzame gedragsverandering toe op zijn eigen operationele werking. Om ook het duurzame gedrag van de inwoners en lokale handelaars van de stad te stimuleren, voegt de onderneming extra lokale diensten toe. Zo worden pakjes maximaal lokaal gesorteerd, extra ophaal- en afleverpunten geïnstalleerd en goederenstromen geconsolideerd. Op langere termijn wil bpost in de Ecozones evolueren naar het consolideren van lokale diensten en transportstromen binnen stadskernen.

Bron: Bpost


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven