Argentinië laadt eerste 5.500 ton citrus met bestemming Rusland

De Argentijnse Nationale Dienst voor Agrarische Gezondheid en Kwaliteit (Senasa) heeft vorige week de eerste lading verse citrus van het jaar naar Rusland gecertificeerd. De boot vertrok vanuit het pakstation van Euroamérica in de haven van Campana (Buenos Aires).

Een team van experts onder toezicht van het regionale centrum van Senasa van Buenos Aires-Noord voerde de inspectie en fytosanitaire certificering uit van de 5.576 ton citrus. Op hetzelfde schip werden ook peren en appelen geladen.

"Dit schip markeert het begin van het nieuwe exportseizoen van verse citrus naar Rusland. Deze lading bewijst dat onze voedingsproducten geliefd zijn op verschillende markten over de hele wereld. Wij werken eraan om te voldoen aan de eisen van elk afzonderlijk land van bestemming”, zo zei Guillermo Ruffo, coördinator van regionale centrum van Senasa van Buenos Aires-Noord.

De lading van 6.325 pallets vers fruit bestond uit 2.818 pallets citroenen, 2.055 pallets mandarijnen, 44 pallets grapefruit en een partij met 825 pallets peren en 583 pallets appelen.

Bron: elagrario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven