Illegale Spaanse Orri-teler aangehouden

De Spaanse politie-eenheid Guardia Civil heeft een 54-jarige teler aangehouden wegens een vermeende inbreuk op het intellectuele eigendomsrecht en de vermeende teelt en afzet van Orri-mandarijnen zonder vergunning.

Het onderzoek naar de vermeende fraude begon in de maand maart, toen enkele agenten in een kraam op de markt van Sagunto, een stad in de provincie Valencia, Orri-mandarijn zagen liggen die verkocht werden tegen een prijs die ver onder de voor dit ras gereguleerde waarde lag.

Het Roca-team, de afdeling van het korps dat gespecialiseerd is in diefstallen op het platteland, nam monsters van het citrus en ontdekte dat het fruit was gekocht op de groothandelsmarkt Mercovasa in de stad Puig de Santa María.

Verder onderzoek leidde naar de teler die het fruit leverde. Hij is eigenaar van een perceel waar onder andere meer dan 80 bomen van de Orri-variëteit staan. Ondertussen had hij al meer dan 10.000 kilo van de mandarijnen verkocht.

Volgens berekeningen van het Orri Running Committee zou de winst van deze verkoop € 4.500 bedragen, zo meldde de Guardia Civil.

Omdat de teler niet over de nodige vergunningen beschikte om Orri-mandarijnen te telen en af te zetten, werd hij uiteindelijk aangehouden. Voor het onderzoek sloegen verschillende Roca-teams uit de provincie Valencia de handen in elkaar.

Bron: europapress.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven