Consumentenbelangstelling voor bieten blijft groeien

"We hebben de vraag naar bieten de afgelopen vijf jaar toe zien nemen," zegt Tony Tomizza van Dominion Farm Produce in Bradford, Ontario. Hij merkt op dat de vraag naar bieten vorig jaar rond deze tijd sterker was omdat veel mensen toen nog thuis werkten. "Zelfs zonder de pandemie zagen we de vraag naar bieten groeien, die met ongeveer 30% is toegenomen." Hij schrijft deze stijging niet alleen toe aan de sterkere focus op lokaal geteelde AGF, maar ook aan de groeiende trend voor gezonde voeding onder consumenten. 

In Ontario eindigt het bewaarseizoen van bieten in april. Tomizza vertelt dat de bieten momenteel vooral uit Texas worden aangevoerd, maar dat ook Mexico momenteel bieten exporteert. "De beschikbaarheid is momenteel krap," vervolgt hij. "Dit komt door het weer. Er is veel neerslag gevallen en op sommige plaatsen konden de bieten nauwelijks worden geoogst."

Hogere importprijzen
De prijzen voor geïmporteerde bieten zijn momenteel hoger. "We betalen ook hoge vrachtkosten, maar niet meer dan vorig jaar omstreeks deze tijd," zegt Tomizza. 

Vooruitblikkend op de oogst in Ontario, die in september aanvangt, vertelt Tomizza dat het areaal is uitgebreid om aan de groeiende vraag te kunnen beantwoorden. Tomizza zegt dat het nu nog moeilijk te zeggen is hoe het de gewassen zal vergaan dit seizoen. "Vooralsnog ziet alles er goed uit, maar we hadden onlangs koud weer met vorst. Ik denk echter wel dat we op schema lopen," zegt hij, eraan toevoegend dat het weer steeds onvoorspelbaarder wordt in Ontario. "We hebben drie jaar op rij velden verwoest zien worden, maar dit jaar hopen we op wat normaler weer."

Voor meer informatie: 
Tony Tomizza
Dominion Farm Produce Ltd.
+1 (905) 775-3388
tony@dominionfarms.ca 
www.dominionfarms.ca 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven