Europese markt kan deze zomer veel avocado's uit Peru verwachten

Europa is een belangrijke avocadomarkt voor Mission Produce. Tussen 2013 en 2020 is de omvang van de avocadomarkt in dit werelddeel vervijfvoudigd van 132.000 ton tot 667.000 ton. Hoewel de vraag vanuit de sector sterk is en naar verwachting ook richting de zomermaanden stevig zal blijven, heeft Mission Produce er alle vertrouwen in dat het aan de vraag zal kunnen voldoen. Thomas Padilla, senior exportdirecteur van het bedrijf: "Op basis van de cijfers in de sector wordt verwacht dat er op de Europese markt voldoende aanbod zal zijn nu het Peruaanse seizoen goed en wel van start is gegaan."

Olmos avocadobedrijf in Peru

Aanbod
"Peru is een belangrijke leverancier voor de Europese markt, maar we kopen ook in Mexico, Chili, Guatemala, Colombia, Israël en Zuid-Afrika." Het Peruaanse avocadoseizoen loopt nu en er wordt een aanbod verwacht tot eind september. Verwacht wordt dat er dit seizoen voldoende Peruaanse avocado's beschikbaar zullen zijn en dat de opbrengst zeker te promoten is. "Het aanbod zal voor consumenten aantrekkelijk zijn om hun voordeel mee te doen door avocado's te gebruiken in hun zomerse smoothies en salades." 

Hoewel alle sectoren worden uitgedaagd door een wereldwijd gebrek aan fysiek containermaterieel, blijft Padilla optimistisch over de beschikbaarheid van avocado's in Europa. "Het containertekort veroorzaakt vertragingen en moeilijkheden in alle sectoren. Een combinatie van een sterke vraag en een gebrek aan beschikbaarheid heeft geleid tot hogere kosten. De sector verwacht echter nog steeds volop kansen voor zomerpromoties." 


Strategisch gelegen distributiecentrum in Nederland
Niet alleen betrekt Mission avocado's uit vele regio's in de wereld, het bedrijf brengt zijn avocado's ook wereldwijd op de markt door gebruik te maken van zijn 12 ultramoderne distributiecentra in belangrijke steden in Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Europa, en Azië. "Europa is zeker een belangrijke markt voor ons bedrijf als geheel, met als grootste markten onder meer het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. We hebben een strategisch gelegen distributiecentrum in Breda, Nederland, van waaruit we onze Europese klanten voorzien van ons product."

Verpakkingsstation in Peru

Voor meer informatie:
Mission Produce

+31 (0) 85 066 28 08
MPEsales@missionproduce.com
www.missionproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven