WayCool start onderzoek naar het gebruik van fotonica om de rijpheid van fruit te beoordelen

WayCool Foods heeft een driejarig memorandum van overeenstemming ondertekend met het Indian Institute of Information Technology Design and Manufacturing (IIITDM) in het Indiase Kanchipuram. WayCool zal met behulp van de door hen ontwikkelde fotonicatechnologie apparaten gaan bouwen die rijping en rotting in groenten en fruit kunnen detecteren. 

Deze niet-invasieve en niet-destructieve technologie is een combinatie van ultraviolet- en infraroodstralen die de rijpingsfactor van groenten en fruit decodeert en zo helpt bij het elimineren van producten van slechte kwaliteit en aangetaste producten.  

Zodra de technologie klaar is, zullen de apparaten telers helpen na te gaan wat het optimale tijdstip is om hun producten te oogsten. De niet-invasieve en niet-destructieve aard van de test zou niet alleen helpen om verspilling en menselijk contact tegen te gaan, maar zal ook helpen bij een veel snellere afhandeling van de kwaliteitscontrole van de producten. In de toekomst zal deze unieke technologie worden verwerkt in handige, draagbare apparaten die zullen helpen om de werking op verschillende knooppunten in de Indiase voedselvoorzieningsketen te optimaliseren.

Subramanian Akkulan, EVP Innovation bij WayCool Foods, zei het volgende over het memorandum: "Bij WayCool werken we voortdurend aan nieuwe technologieën die de efficiëntie verhogen en verspilling in de voedselvoorzieningsketen tegengaan. We hebben veel geïnvesteerd in partnerschappen tussen de sector en de academische wereld om een reeks technologieën te ontwikkelen, zoals coatings, verpakkingsoplossingen voor in een aangepaste atmosfeer, en technologie voor het opsporen van rot en schade. We zijn erg blij dat we kunnen samenwerken met het IIITDM, een kenniscentrum voor technisch onderwijs en onderzoek naar de volgende generatie niet-invasieve testtechnologieën voor verse producten. "

Dit is WayCool's vierde onderzoeks- en ontwikkelingspartnerschap dit jaar. WayCool heeft eerder dit jaar de handen ineengeslagen met IIT-Hyderabad, om te werken aan technologieën voor het terugdringen van voedselverspilling, en het Indian Institute of Food Processing Technology (IIFPT) om een duurzame en optimale technologie te ontwikkelen voor het verlengen van de houdbaarheid van geselecteerde soorten groenten en fruit. Het bedrijf is ook een samenwerking aangegaan met het National Design and Research Forum om verschillende technologieën te ontwikkelen die de teelt en het beheer na de oogst van AGF-producten gemakkelijker maken.

Voor meer informatie:
Ravi Shankar
MSL
ravishankar.kandarpa@mslgroup.com 
india.mslgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven