Onderzoek College of Agricultural Sciences van Penn State

"Champignons geplukt en afgesneden door robot"

Onderzoekers van het College of Agricultural Sciences van Penn State hebben een gerobotiseerd mechanisme ontwikkeld voor het plukken en afsnijden van champignons, waarmee deze automatisch kunnen worden geoogst. Tijdens een nieuwe studie bewees het prototype, dat uitgerust is met een optisch systeem, in staat te zijn om champignons die werden geteeld in schappen, te plukken en af te snijden. 

Volgens onderzoeker Long He is het onderzoek waardevol voor de champignonsector die in toenemende mate kampt met een tekort aan arbeidskrachten en hoge loonkosten. Het mechanisch oogsten van champignons zou een oplossing voor deze problemen kunnen zijn. 

"De champignonsector in Pennsylvania teelt ongeveer twee derde van alle champignons in de VS. Telers in deze staat hebben steeds meer moeite om voldoende arbeiders te vinden voor het plukken, wat een zeer arbeidsintensief werk is," vertelde Long He aan eandt.theiet.org. “Een automatisch systeem, zoals wij momenteel ontwikkelen, zou een groot verschil kunnen maken."

Het ontwikkelen van een machine waarmee efficiënt champignons kunnen worden geoogst, is een hele klus. De onderzoekers ontwierpen een gerobotiseerd plukmechanisme dat onder meer bestond uit een einddefector gebaseerd op een buigbeweging; een vier-vrijheidsgraden robotarm einddefector voor het plukken; een einddefector voor het afsnijden van de stelen en een electro-pneumatisch controlesysteem. De onderzoekers bouwden een prototype op laboratoriumschaal om de prestaties van het mechanisme te kunnen valideren. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven