Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Julie Caignon, Voltz Maraîchage:

“We hebben niet alleen grote ambities voor Frankrijk, maar voor alle Europese landen”

Eerder dit jaar splitste Graines Voltz, distributeur, ontwikkelaar en veredelaar van groenten- en bloemenrassen, de activiteiten over twee commerciële bedrijven: Voltz Maraîchage voor voedselproductie en Voltz Horticulture voor huis- en stadstuinen.

De twee entiteiten leveren zaden en planten aan professionals. "We werken met verschillende soorten klanten, van kleine telers die in de directe verkoop werken tot grotere telers en fabrikanten," legt hoofd communicatie bij Voltz Maraîchage Julie Caignon uit.

Graines Voltz is in 1985 in Colmar opgericht door Serge Voltz, die nu de CEO van het bedrijf is. "Frankrijk blijft onze belangrijkste markt, waar we een zeer goede reputatie hebben opgebouwd," legt Julie uit. “We zijn ook aanwezig op de exportmarkt en hebben grote ambities met betrekking tot de rest van Europa. Ons doel is om aan alle Europese landen een aanbod aan te (kunnen) bieden dat zo groot is als dat in Frankrijk, met een commerciële slagkracht die zich op internationaal niveau ontwikkelt. Uiteindelijk willen we ook onze plantenexport ontwikkelen, maar voorlopig exporteren we vooral zaden.”

Serge Voltz

3.000 rassen
Het assortiment van Voltz Maraîchage bestaat uit zo'n 3.000 soorten zaden en planten. “Op dit moment staan ​​we vooral bekend om ons gevarieerde assortiment aan tomaten en pompoenen en als specialist op het gebied van kruiden (bieslook, basilicum, peterselie…), radijs en bonen. We bestendigen de productie en het genetisch onderzoek van Hild Samen, wiens activiteitenportfolio we in 2020 hebben overgenomen. Dankzij ons brede assortiment kunnen we aan de vraag van groentetelers voldoen. Onze ontwikkelaars doen er alles aan om aan de eisen van de markt te voldoen.”

Graines Voltz heeft grote ontwikkelingen doorgemaakt ten aanzien van de creatie van een biologisch aanbod. “Er is steeds meer vraag naar de biologische rassen. We willen dezelfde kwaliteit en hetzelfde aantal op biologische wijze geteelde rassen als op conventionele wijze geteelde rassen kunnen aanbieden.”

Online verkoop
Om klanten verder te kunnen ondersteunen en aanvullende diensten aan te kunnen bieden, verkoopt Voltz Maraîchage nu ook zaden online. “We willen zo dicht mogelijk bij onze klanten staan. Onze kracht is gebaseerd op service en reactiviteit. Daarom hebben we e-commerce-platform geïntroduceerd. De via dat platform online geplaatste bestellingen worden binnen 24 tot 48 uur verzonden. We hebben ook een directe voorraadcontroleservice, zodat onze klanten meteen weten of een product beschikbaar is of niet. Er wordt met creditcard betaald, maar de komende maanden zullen nieuwe betaalmiddelen mogelijk zijn.”

In de nabije toekomst is Voltz Maraîchage van plan het platform (de website) verder te ontwikkelen met nieuwe inhoud en diensten.

Voor meer informatie:
Julie Caignon
VOLTZ Maraîchage
jcaignon@grainesvoltz.com 
www.graines-voltz.com 

Publicatiedatum: