Zes maanden nadat deze werden getroffen door orkanen

Dole-werknemers zamelen geld in voor wederopbouw bananenteeltgebieden in Midden-Amerika

Op 3 november 2020 kwam orkaan Eta aan land in Midden-Amerika en amper twee weken daarna volgde de nog krachtiger orkaan Iota, die eveneens grote verwoestingen aanrichtte.

Steden en dorpen in Honduras en Guatemala, waar Dole veel bedrijven heeft, werden met de grond gelijk gemaakt. Gelukkig is Dole erin geslaagd om haar arbeiders en gezinnen te evacueren voor de orkanen passeerden. Velen anderen hadden dat geluk niet en verloren al hun bezittingen en sommigen zelfs hun leven. Na de ramp was er behoefte aan schoon drinkwater, kleding, goederen en materialen om woningen te herstellen. 

Dole is als bedrijf nauw verbonden met deze gemeenschappen vanwege de bananenteelt en is daarom meteen te hulp geschoten. Niet alleen het bedrijf bood de helpende hand, maar ook haar werknemers, partners en consumenten droegen hun steentje bij. 

In de zes maanden na de verwoestende orkanen wisten zij het volgende te bereiken: 

  • Dole-werknemers, het bedrijf en het publiek brachten een kwart miljoen dollar bijeen voor de aanschaf van voedselpakketten.  
  • Het Rode Kruis in Honduras ontving donaties in de vorm van kleding en schoeisel die door Noord-Amerikaanse Dole-medewerkers waren ingezameld, evenals een bedrag van
    $ 20.000 (€ 16.379) voor hulp aan mensen in nood. 
  • Dole stelde haar machines en apparatuur beschikbaar voor het herstel van openbare gebouwen, bruggen, wegen en snelwegen.
  • Dole reserveerde ruimte op schepen voor het verschepen van hulpgoederen. 
  • Gezien de grote verwoestingen in bananenteeltgebieden zet Dole, als grootste werkgever in de regio, extra vaart achter het herstel van de bananenplantages. 

De investeringen zijn een belangrijke mijlpaal voor het herstelproces in Honduras. De eerste nieuwe bananenplanten werden op 4 mei in de Barimasa Zone aangeplant, kort daarna volgde Isletas Zone en meer recent Coyoles Zone. 

Nu het bedrijf hard werkt om de productie in de getroffen gebieden in Honduras en Guatemala weer op het oude niveau te brengen, verwacht zij dat klanten vanaf januari 2022 weer uit zullen kunnen kijken naar premium fruit uit deze regio's.  

Voor meer informatie:
William Goldfield
Dole
+1 818-874-4647
william.goldfield@dole.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven