Omar Diaz - Westfalia Fruit Peru

"Het avocadoseizoen is goed geweest en heeft zich ontwikkeld zoals we hadden voorspeld"

Tot en met week 19, de tweede week van mei, had Peru ongeveer 28% van de totale opbrengst Hass-avocado geëxporteerd dat voor het seizoen 2021 was geraamd. Aan de noordkust is er een lichte vertraging in het bereiken van de piek van de export door het weer, maar de hoeveelheden zullen zich naar verwachting herstellen en de hoge kwaliteit zal worden gehandhaafd.

Omar Diaz, General Manager van Westfalia Fruit Peru: "Het seizoen is goed geweest en heeft zich ontwikkeld zoals we hadden voorspeld. Als onderdeel van de Westfalia Fruit Group hebben we met succes onze exportmarkten vergroot nu de wereldwijde vraag naar avocado's blijft groeien."

Westfalia Fruit Peru verwacht dit seizoen 2.000 containers avocado te exporteren, wat een stijging van 30% betekent ten opzichte van vorig seizoen. Westfalia Fruit Peru heeft het voordeel van een brede leveringsbasis, door te werken met telers uit veertien verschillende regio's in Peru. Daardoor zijn ze erin geslaagd het avocadoseizoen uit te breiden tot bijna een jaarronde oogst. Het hoofdseizoen loopt van februari tot september, met een kleiner later seizoen dat tot december loopt, januari is de enige maand waarin niet wordt geoogst.

"Om de voortdurende ontwikkeling van onze telers en boomgaarden te ondersteunen, hebben we vier teeltbedrijven waar planten uit zaad en klonale onderstammen worden gekweekt. De teeltbedrijven bevinden zich op strategische locaties in Peru, zodat we plantmateriaal van goede kwaliteit kunnen leveren dat is afgestemd op de specifieke geografie van het gebied. Onze bedrijven hebben een sleutelrol gespeeld in de succesvolle en duurzame verlenging van het seizoen en het behoud van een hoge kwaliteit en een evenwichtige smaak."

Als onderdeel van de geïntegreerde toeleveringsketen biedt Westfalia Fruit Peru telers ook agronomische en technische ondersteuning bij het gewasbeheer. Een centraal onderdeel van hun betrokkenheid bij de telers is de samenwerking met hen om internationale accreditaties te behalen, waardoor goede tuinbouw-, sociale en milieupraktijken een vanzelfsprekend onderdeel van hun bedrijf zijn. Erkende wereldwijde accreditaties openen ook exportmogelijkheden naar markten die voorheen misschien niet toegankelijk waren. De vraag naar biologische avocado's blijft groeien en het bedrijf heeft het aantal gecertificeerde biologische telers de afgelopen jaren aanzienlijk uitgebreid.

Westfalia Fruit Peru heeft een brede exportmarkt en levert regelmatig avocado's en andere versproducten aan veertien landen, verspreid over vijf continenten, voornamelijk in Europa, Azië en Amerika. Wereldwijd blijft de vraag naar avocado's toenemen, met name in Azië is de markt de laatste jaren gegroeid en daar zien zij het meeste potentieel.

"Wij hebben met onze klanten in Azië gewerkt aan een specifieke campagne om de gezondheidsvoordelen en de kwaliteit van avocado's te promoten. Het grootste deel van onze activiteiten bestaat uit verse producten, maar we hebben ook de toegevoegde waarde van onze activiteiten ontwikkeld en exporteren zowel avocado's als IQF-mango (IQF = Individual Quality Frozen). De IQF-producten geven ons toegang tot extra klanten en het voordeel van minder afval; een belangrijk element van zowel ons lokale als wereldwijde duurzaamheidsplan van de Westfalia Group."

Westfalia teelt, betrekt, rijpt, verpakt, bewerkt en verkoopt het hele jaar door geaccrediteerde avocado's over de hele wereld. Producten met toegevoegde waarde zijn onder meer avocado-olie, guacamole met een laag conserveringsmiddel, diepgevroren avocado en gedroogd fruit.

Westfalia teelt fruit in alle belangrijke gebieden in Noord- en Zuid-Amerika en Afrika en betrekt fruit van partnerboomgaarden, waardoor het de meest diverse avocadoteelt ter wereld heeft.

De onderneming levert aan de retail, de groothandel en de foodservice, met verkoopkantoren in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en zuidelijk Afrika. Het fruit wordt verpakt in diverse formaten en gerijpt voor een optimale eetkwaliteit.

Voor meer informatie:
Janine Hatfield
Westfalia Fruit International
+44 1322 425512
Janine.Hatfield@westfaliafruit.com 
www.westfaliafruit.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven