Profel publiceert routekaart over doelstellingen Europese Green Deal

"Hoe verduurzaamde groenten en fruit de voedselvoorziening helpen ondersteunen"

"Nu de klimaatverandering haar ingrijpende gevolgen voor onze voedselproductiesystemen begint te tonen, wordt het steeds dringender om over te schakelen op een duurzamere voedselvoorziening", schrijft Profel. "De Europese groenten- en fruitverwerkende sector draagt bij tot de EU-doelstellingen "Farm2Fork" en "biodiversiteit" en biedt een antwoord op de belangrijkste voedselproblemen in Europa, namelijk de aanvoer van duurzaam geteelde groenten en fruit en helpt mensen om hun dagelijkse inname van deze gezonde, plantaardige voedingsmiddelen te verhogen."

"Onze sector levert een positieve bijdrage aan de circulaire economie en het beleid inzake gezonde voeding van de EU. De sector is afhankelijk van hoge kwalitatieve seizoensgebonden vollegrondsteelten die dicht bij de verwerkingsbedrijven worden geteeld en op het hoogtepunt van rijpheid worden geoogst. Door het vries-vers bewaren van deze grondstoffen worden vitaminen, antioxidanten, voedingsvezels en fenolverbindingen ingesloten. Zo krijgen consumenten het hele jaar door tegen betaalbare prijzen toegang tot een breed assortiment groenten en fruit die niet alleen gemakkelijk te bereiden zijn, ze hebben bovendien een hoge voedingswaarde en zijn lang houdbaar  waardoor voedselverspilling tot een minimum beperkt blijft", legt Profel uit. 

De Profel brochure belicht een reeks aspecten waarop de leden streven naar een duurzamere productie. De Profel-leden omarmen de ambities van de European Green Deal en kijken ernaar uit om een belangrijke bijdrage te leveren aan elk van de doelstellingen. Europese beleidsmakers en besluitvormers kunnen onze sector helpen meer te bereiken door rekening te houden met onze behoeften en een Europees kader te scheppen dat ons in staat stelt onze rol te spelen", besluit Profel. 

Klik hier voor de brochure. 

Voor meer informatie:
profel-europe.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven