Een boek van bataat

Dieetboek ‘Dieet Smakelijk!’, gemaakt van zoete aardappel

Recentelijk heeft Puntgaaf Drukwerk een speciale opdracht uitgevoerd. Deze productie was zelfs zo speciaal dat hij overal het nieuws heeft gehaald. Het betreft een dieetboek ‘Dieet Smakelijk!’, gemaakt van zoete aardappel!

Een boek van bataat, huh?
"Zoals je op de foto ziet, is het een dieetboek, waarbij het papier van zoete aardappel is gemaakt. Dit was nog nooit eerder gedaan, wat het heel bijzonder maakt. Van dit zoete dieetboek zijn maar zeven exemplaren gemaakt, waarvan er één al in het Haagse museum Huis van het Boek ligt en een ander in NEMO in Amsterdam", meldt de drukkerij."Zoals je begrijpt, was het een flinke uitdaging. Gelukkig konden wij onze expertise, creativiteit en contacten op alle fronten gebruiken. Omdat wij zelf geen fysieke productie in huis hebben, kunnen wij voor elke productie onafhankelijk de middelen kiezen die we nodig hebben voor een perfect eindresultaat. In eerste instantie dachten wij dat het speciale papier van het binnenwerk geprint zou kunnen worden, maar dit bleek niet te kunnen. Dus begon voor ons de zoektocht naar een andere oplossing. Die hebben we uiteindelijk in ons netwerk gevonden. Het binnenwerk is nu gedrukt op een wat oudere drukpers, de Heidelberg GTO 52-2, die het papier wel kon drukken. Zo kon de productie toch afgemaakt worden", aldus Puntgaaf Drukwerk.

"Wij zijn enorm blij, tevreden en trots op het eindresultaat. Het is altijd fijn als alles lukt wat je met de klant bedenkt. Zo is het originele idee van Wouter Cornet werkelijkheid geworden en gaat het dieetboek de geschiedenis in als het eerste boek waarbij het papier gemaakt is van zoete aardappel. Een boek om van te smullen!"

Bron: Puntgaaf Drukwerk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven