"We hebben onafhankelijke exportkanalen geopend"

Oogst van Chinese bayberry's uit Xianju is dit jaar licht gedaald

Het Chinese bayberry seizoen staat op het punt te beginnen in Xianju county. De eerste bayberry's die op de markt komen zijn de Chinese kastanje bayberry's. Zij komen op 5 juni op de markt. De extreme weersomstandigheden eind vorig jaar en begin dit jaar hebben de bayberry's niet gehaast of vertraagd, maar de weersomstandigheden hebben wel de opbrengst beïnvloed. Dit jaar is de opbrengst van Chinese bayberry's kleiner dan vorig jaar.

Chinese bayberry's uit Xianju

Xianju is een van de belangrijkste teeltgebieden van bayberry's in China. Er zijn veel verschillende bayberryvariëteiten, waaronder de kastanjebayberry, de zwarte pruimenbayberry en de Dongkui bayberry. De Dongkui-bayberry wordt op een groter areaal aangeplant dan de andere rassen. De Dongkui-bayberry is zeer populair bij de Chinese consument omdat hij vele malen groter is dan andere variëteiten. In Xianju wordt 98% van de bayberry's vers afgezet. De resterende 2% wordt bewerkt tot wijn, sap en gedroogd fruit.

Naast Xianju is Yunnan een ander belangrijk teeltgebied. De bayberry's uit Yunnan veroverden een stabiel aandeel van de Chinese markt. Zij concurreren echter niet met de bayberry's uit Xianju. Ying Jun, hoofd van Xianju county Junlang Specialized Plantation Cooperation: "De bayberry's uit Yunnan komen elk jaar eind april of begin mei op de Chinese markt en verlaten de markt weer eind mei of begin juni. De bessen uit Xianju komen in juni op de markt. Daarom concurreren de twee teeltgebieden niet met elkaar, omdat hun oogstseizoenen elkaar niet overlappen." 

Ying Jun: "Xianju bayberry's hebben een voordeel ten opzichte van bayberry's uit andere teeltgebieden. De weersomstandigheden en de geografische kenmerken van Xianju, alsmede de pH-waarde van de bodem zijn hier allemaal superieur aan andere teeltgebieden. Deze natuurlijke omstandigheden, in combinatie met een wetenschappelijk beheer van de plantages en aandacht voor de kwaliteit van het product, dragen allemaal bij tot de faam van de Xianju-bayberry. Dit zijn allemaal essentiële elementen van een succesvolle plantage. Wij hebben een jarenlange ontwikkeling doorgemaakt om een vaste positie op de markt en in de harten van onze klanten in te nemen. Het handhaven van de hoogste productkwaliteit is onze belangrijkste verantwoordelijkheid!"

Xianju bayberry's

De prijs van Xianju bayberry's is al jaren stabiel. Er zijn jaarlijkse schommelingen binnen een marge van 2%-3%. Dit komt in de eerste plaats doordat zowel de productprijs als de consumentenuitgaven elk jaar licht stijgen naarmate de binnenlandse teelt toeneemt. Bovendien stijgt de kostprijs van de grondstof elk jaar.

Xianju bayberry's

"We verkopen onze bayberry's nu voornamelijk online, maar vullen de online afzet aan met traditionele retailkanalen. Chinese expresbezorgingssystemen ontwikkelen zich snel en stimuleren ook in andere sectoren de economische groei. Dropshipping is al een van de populairste vormen van levering geworden. Wij werken ook aan het perfectioneren van onze exportprocedures. Wij hebben dit jaar onafhankelijke exportkanalen geopend, zodat de faam van Xianju Bayberry's zich in het buitenland kan verspreiden, tot in Europa en Noord-Amerika, alsook in Zuidoost-Azië. Bayberry's zijn een traditioneel Chinees fruitproduct en ze zijn zeer geschikt als persoonlijke geschenk. We verwelkomen klanten die geïnteresseerd zijn in bayberry's om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we commerciële mogelijkheden verkennen."

Voor meer informatie:
Mr. Ying Jun
Xianju county Junlang Specialized Plantation Cooperation
+86 1366 6453 797 
77503784@qq.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven