Affeldt presenteert nieuw soort ultrasone netwerkmachine

Duurzame verpakkingen en oplossingen uit monomateriaal winnen in de afgelopen jaren in Duitsland en haar buurlanden snel aan betekenis. Ook de Noord-Duitse machinebouwer Affeldt Maschinenbau heeft deze ontwikkeling herkend en bijpassend op de behoeftes van de levensmiddelenhandel gereageerd. Het nieuwste stokpaardje in het machineportfolio is een ultrasone netwerkmachine AVN 929 U.

De ultrasone netwerkmachine AVN 929 U

Deze innovatie is een zogenaamde "clipper" die, in tegenstelling tot reeds beproefde oplossingen, geen conventionele metalen clip nodig heeft. "Het net en etiket zijn hierbij van hetzelfde materiaal, zodat met de nieuwe verpakking aan de vraag naar monomateriaal kan worden voldaan", vertelt salesmanager Torben Ellerbrock.

De netten en etiketten worden hiervoor hoofdzakelijk ofwel uit PE- (recyclebaar), ofwel uit PLA-materiaal (composteerbaar) verwerkt. Zo wordt de handel een milieuvriendelijke complete oplossing ter beschikking gesteld, die aan de voorwaarden van de moderne consumenten voldoet. "De methode is in beginsel geschikt voor alle producten die ook via gebruikelijke clippers verwerkt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld aardappelen, uien, knoflook, citrus et cetera. Eigenlijk alles wat enigermate rond is," licht Torben toe.

De achterkant van de innovatieve machine

Verpakkingssector in verandering
Het team van Affeldt Maschinenbau ziet dat de verpakkingssector nog steeds sterk verandert. Veel klanten zijn op zoek naar duurzame verpakkingen, dit gaat gepaard met een diversificatie van de ingezette verpakkingsmaterialen.

"Zo zijn we als machinebouwer genoodzaakt om op de nieuwe eisen te reageren en optionele verpakkingsmogelijkheden aan te bieden, zij het door de hier besproken ultrasone machine of ook verticale flowpackmachines met papier", schetst Torben. "Uiteindelijk is de bereidheid van de handel om in nieuwe verpakkingsoplossingen te investeren, zoals bijvoorbeeld in onze ultrasone netwerkmachine, ook in tijden van corona voorhanden."

Voor meer informatie:
Torben Ellerbrock
Affeldt Maschinenbau GmbH
Altendeich 14
25335 Neuendorf
Duitsland
+49 (172) 1581134
t.ellerbrock@affeldt.com 
www.affeldt.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven