CBS:

"Omzet horeca daalt verder in eerste kwartaal"

De omzet in de horeca daalde in het eerste kwartaal van 2021 met bijna 4% ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Deze afname volgt op de daling in het vierde kwartaal 2020 van bijna 44 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2020 heeft de horeca 46,7% minder omgezet. Door de aanhoudende lockdown in het eerste kwartaal van 2021 bleef herstel van de horeca uit.

Eet- en drinkgelegenheden, zoals restaurants, cafés en fastfoodrestaurants, hebben in het eerste kwartaal 4% minder omgezet dan een kwartaal eerder. De omzet van cafés nam met 25,5% af. Een kwartaal eerder daalde de omzet van cafés ook al met ruim 70%.

Restaurants boekten in het eerste kwartaal 8,3% minder omzet dan een kwartaal eerder. Deze afname volgt op de omzetdaling van 56,7% in het vierde kwartaal 2020. De omzet van fastfoodrestaurants steeg met 3,4%. De omzet van kantines en catering nam met 0,2% toe.

In het eerste kwartaal 2021 lag de omzet van de horeca 46,7% lager dan in hetzelfde kwartaal van 2020. Vooral de cafés, hotels en restaurants hadden zwaar te lijden onder de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Ook in het eerste kwartaal van 2020 had de horeca al te maken met omzetverlies door de coronacrisis. Medio maart 2020 moest de horeca grotendeels de deuren sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2019 lag de omzet van de horeca in het eerste kwartaal van 2021 ongeveer 52% lager.

Klik hier voor het hele bericht van het CBS


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven